URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Mai 2022, 16:36

Mașinile școlilor de șoferi, interzise în zonele aglomerate din Oradea și împrejurimi, la ore de vârf! Examenele se vor da și sâmbăta

Prefectura Bihor a adoptat noi măsuri menite să asigure "fluidizarea activităţii şcolilor de şoferi", prin interzicerea accesului cursanţilor în zonele aglomerate ale Oradiei la ore de vârf dimineaţa şi după-amiaza, precum şi prin extinderea programului de examinare şi sâmbăta.

În zone aglomerate

Potrivit Ordinului de Prefect nr. 136, emis încă din data de 5 mai, în scopul evitării congestionării traficului, cursurile de pregătire practică şi examenele desfăşurate de şcolile de şoferi vor fi interzise în orele de vârf în anumite zone din Oradea şi în localităţi din jurul municipiului.

Concret, în oraş este vorba de str. Nufărului, bd. Dimitrie Cantemir, Piaţa Emanoil Gojdu, bdul. Gen. Magheru, str. Republicii, str. Ştefan cel Mare, str. Transilvaniei, bd. Dacia, Calea Borşului, bd. Decebal, Calea Aradului, str. Oneştilor, str. Carpaţi, str. Iuliu Maniu, str. Traian Moşoiu, Piaţa 1 Decembrie, str. Evreilor Deportaţi, Aleea Matei Basarab, str. Avram lancu, str. Armatei Române, str. Universităţii, Parcul Traian, str. Mihai Eminescu, str. Roman Ciorogariu, str. Independenţei, Piaţa Unirii, str. Primăriei, Piaţa Ferdinand, str. Tudor Vladimirescu, str. Alexandru Cazaban, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Louis Pasteur şi str. Teodor Neş.

De asemenea, ordinul face referire la DN 1 între Oradea şi Punctul de Trecere a Frontierei Borş, precum şi între Oradea şi localitatea Oşorhei.

În ce priveşte localităţile din jurul oraşului, acestea sunt Băile 1 Mai şi Băile Felix.

În orele de vârf

Conform ordinului de prefect, interdicţia se aplică în perioada 01 ianuarie - 30 iunie şi 10 septembrie - 31 decembrie 2022, între orele 07:00-08:30, respectiv 15:00-18:00.

Asemenea interdicţie, vizând aceleaşi perioade de timp, au fost instituite şi în urmă cu câţiva ani de prefectul de atunci, Ioan Mihaiu, însă se referea doar la zonele din apropierea şcolilor din Oradea.

Examene, şi sâmbăta

Pe de altă parte, prin ordinul prefectului Ţiplea, în intervalul 1 iulie – 31 decembrie, organizarea şi desfăşurarea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului auto de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bihor se va desfăşura şi în zilele de sâmbătă.

Potrivit şefului Cancelariei Prefectului, noutăţile au fost adoptate după consultarea cu reprezentanţii şcolilor de şoferi, iar măsurile le-au fost comunicate acestora după adoptarea lor, în urmă cu o săptămână.

Ordinul prefectului, integral, poate fi consultat în galeria de documente.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
In sfarsit!
Desi cred ca intervalul de dimineata putea fi extins lejer pana la 9:30, e un inceput bun si asta.
Postat 12 Mai 2022, 22:44 de v0id
haleluiaaaa
S-a trezit cineva la realitate. Instructorii nu s-au sesizat bagau la greu, si cu nesimtire...ca ii doare la p..atina. Dar cine va verifica?
Postat 12 Mai 2022, 22:24 de Christa
CrisDumi aka KP VUVUZELA comunistă
Îți însușești cumva acest regulament????
Postat 12 Mai 2022, 18:23 de Sandu2100
Multă apă pe Criș a mai trecut de când cer asta cui i-a tremurat mâna până să semneze acest ordin.
Iar când s-a decis să îl emită, a dat din scurt cu oiștea în gard. Intervalul orar 07:00 - 08:30 este fix nimic. Pentru că nebunia statului în spatele viitorilor conducători auto din Oradea va prelungi agonia până pe la 09:30 cel puțin. De multă vreme oamenii obișnuiesc să nu mai meargă doar până la 08:00. Sistemul de lucru s-a schimbat mult, mai ales în ultimii ani, astfel că ore de vârf apar aleatoriu aproape pe tot parcursul zilei. Așadar, rezolvarea problemei trebuia legată de trasee, nu doar de ore.
Postat 12 Mai 2022, 17:48 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON