Mai bine de 1.000 de orădeni s-au dus, duminică seară, la Arena "Antonio Alexe", dar nu pentru a vedea vreun meci, ci pentru a urmări ediţia specială de Paşte a emisiunii Tezaur Folcloric, realizată la Oradea de Consiliul Judeţean Bihor şi Şcoala de Arte Francisc Hubic, în colaborare cu Televiziunea Română.
Spectacolul, prezentat de interpreta Gheorghiţa Nicolae, s-a dovedit a fi un adevărat maraton, căci a durat mai bine de 6 ore, spectatorii mergând spre case abia după miezul nopţii.
Evenimentul a fost împărţit în două segmente, unul cu pricesne (cântece religioase specifice Postului Mare), iar celălalt cu melodii populare ritmate, de primăvară. Prin faţa spectatorilor s-au perindat interpreţi cunoscuţi, ansambluri şi coruri teologice din mai multe zone ale ţării.
Orădenii au intrat în atmosfera Paştelui ascultând toaca şi pricesnele interpretate, printre alţii, de Veta Biriş ("Am venit la tine mamă"), Marius Ciprian Pop ("Iisuse, al meu"), Maria Sidea, Alexandru Pugna şi grupul "Lioara" al Şcolii de Arte Francisc Hubic, condus de Antoanela Ferche Buţiu.
În cea de-a doua parte, spectatorii au fost horiţi de bihorenii Leontin Ciucur, Florica Zaha, Cornel Borza, dar şi, în premieră la Oradea, de Nicoleta Voica, interpretă care a cântat o doină bănăţeană în memoria realizatoarei Mărioara Murărescu. De altfel, fiul regretatei prezentatoare a emisiunii Tezaur Folcloric, Petre Murărescu, a fost invitatul special al spectacolului.
Printre interpreţii care i-au făcut pe orădeni să reziste spectacolului-maraton, şi chiar cu zâmbetul pe buze, s-au mai numărat Nicolae Furdui Iancu, Matilda Pascal-Cojocăriţa şi Ştefan Gicu, Nicolae Mureşan, soţii Florentina şi Petre Giurgi.
Întregul maraton de folclor a fost acompaniat de orchestra "Rapsodia Bihoreană", condusă magistral de prof. Liviu Buţiu.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.