URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 12:44

Mang, atac la Bolojan: Drumurile se fac la Consiliul Județean, nu în Parlament. Ce-l recomandă pe el pentru un nou mandat? Activitatea din ultimii 4 ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul președinte al PSD Bihor și vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, acum candidat pentru un nou mandat de deputat, l-a atacat, fără a-l numi, pe liberalul Ilie Bolojan, care a afirmat că din Senat va sprijini proiectele Bihorului. „Această poveste că vine parlamentarul și rezolvă drumuri județene și construcții este pentru cei care nu știu cu ce se ocupă un parlamentar”, a zis Mang, promițând pentru bihoreni „să crească salariul minim pentru toată lumea” și „pensii mărite”, dar și „legi bune”.

El a afirmat că pentru un nou mandat în Parlament, îl recomandă activitatea avută în ultimii 4 ani în comisii și contribuția la 32 de legi.

DX Oradea - Arad, meritul PSD și al lui Grindeanu

Pretendent la un al treilea mandat de parlamentar complet, după ce a avut unul ca senator și unul ca deputat, fostul președinte al PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat că proiecte precum cel al Drumului Expres Oradea - Arad, dar și altele, nu se datorează nimănui altcuiva decât „Guvernului PSD” și „ministrului Sorin Grindeanu”.

„Toate aceste drumuri, cu toate podurile, cu toate pasajele, sunt realizări ale Guvernului PSD prin ministrul Sorin Grindeanu cu CNAIR. Putem să mergem toți să ne filmăm acolo, acesta este adevărul”, a spus Mang într-o conferință de presă electorală susținută marți la sediul PSD Bihor, împreună cu succesorul său, Aurel Mohan, acum candidat la Senat.

Fără a pomeni numele liberalului Ilie Bolojan, cel care - încă de la începutul mandatului său de președinte al CJ Bihor - a scos de la sertar un proiect vechi al CNADNR vizând construirea Drumului Expres Oradea - Arad, dar abandonat, asumându-și în parteneriat cu CJ Arad și primăriile Oradea și Arad actualizarea vechii documentații, predate în final CNAIR, Mang a susținut că proiectul nu ar fi fost readus în actualitate fără PSD, chiar dacă partidul nu era la guvernare în perioada când s-a întâmplat acest lucru.

„Astea se fac la Consiliul Județean”

Întrebat de jurnaliști ce obiective pentru Bihor are dacă va fi reales deputat, Mang a răspuns: „Să creștem salariul minim, să votăm creșterea pensiilor de câte ori se va putea, în rest să dăm legi bune pentru Bihor”.

Apoi, el a revenit la atacul împotriva lui Bolojan, ridiculizând afirmația acestuia că, odată ales senator, atât el, cât și ceilalți parlamentari PNL Bihor vor sprijini proiectele județului. „Această poveste, că vine parlamentarul și face drumuri județene și construcții, este pentru cei care nu știu cu ce se ocupă un parlamentar. Astea se fac la Consiliul Județean, și eu asta am făcut când am fost la Consiliul Județean”, amintind apoi de proiectul Drumului Apusenilor, început în perioada când era vicepreședinte al CJ Bihor sub conducerea lui Pásztor Sándor.

„Astea se pot face de aici. De acolo (n.r. – din Parlament) vom putea face eventual Legea Bugetului, care niciodată nu cuprinde proiecte în detaliu. Aportul nostru (n.r. – pentru Bihor) va fi prin Guvern, dacă vom fi la guvernare, și vom fi”, a spus Mang.

„Sunt mulțumit, sunt foarte mulțumit”

Pe de altă parte, răspunzând întrebării BIHOREANULUI cu privire la ceea ce l-ar recomanda pentru încă un mandat în Parlament, după ce a avut două complete și unul incomplet, Mang a afirmat că este „mulțumit” de cel aflat pe final, arătând că a fost extrem de activ în comisii, dar și de la tribună.

„Sunt mulțumit de mandatul de deputat, sunt foarte mulțumit, sunt printre deputații cu activitate foarte bună”, a spus politicianul, afirmând că, împreună cu alți parlamentari, a contribuit la redactarea a 74 de inițiative legislative, dintre care 32 au fost adoptate, că a făcut 104 declarații politice și a lucrat „foarte mult” în comisiile pentru energie și pentru industrii ale Camerei Deputaților. Exemplificând, Mang a afirmat că a contribuit la legea pentru extragerea gazelor din Marea Neagră și că a lucrat „în comisia pentru eoliană off-shore”.

„Eu cred că, una peste alta, am avut o contribuție bună, cel puțin în domeniul energiei”, a spus Ioan Mang despre motivația de a continua în Camera Deputaților și în următorii 4 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Credeam ca e la AZIL
Cum are tupeu? Oare cum....asta e: e senil si nu mai stie ce NU a facut el si ce a facut Bolo.
Postat 23 Octombrie 2024, 12:05 de alexcuce
Să rîdem cu Ioan Mang!
Așa vrea PSD să obțină voturi, cu numere de stand-up? Penibil ca de obicei Mang. Jurnaliștii merită felicitări pentru că nu au adormit la conferința de presă. Rezultatele se vor vedea la vot.
Postat 22 Octombrie 2024, 19:53 de TanarSiNelinistit
KP
Bolojan nu a fugit de primărie, a mers județ sa dezvolte județul, dar nu TU și Mang trebuie sa vedeți asta, noi alegători vedem asta. Nu fuge la București sa scape de C.J. merge acolo ca să fie sigur că A3 și DX16 se vor termina în următorii 4 ani, în plus o facă și un DX17 spre Satu Mare. Apoi cetățenii o să-l cunoască și mai bine, și probabil la următoarele parlamentare ( nu la astea ) o sa fie premier. Și tu și PZD o sa muriți de ciudă :::::::))))))) România are nevoie de oameni apți pt dezvoltare, Bolojan și echipa lui au demonstrat asta.
Postat 22 Octombrie 2024, 19:20 de Sandu2100
Nu-i chiar așa.
Bolojan, ca primar în Oradea, a vrut drumuri expres și în Arad ... așa că, trebuie lăsat să se facă de râs pe mai departe, sau lăsat de electorat să termine ce a început. A vrut și să devină și operator de zbor, cu avioane proprii, după ce a fugit de primărie și s-a instaurat la județ. În timpul existenței lui de ales local a mai vrut și o linie de tren, cu tramvaiul, pe bulevardul Ștefan cel Mare. Să nu uităm că a vrut să mute dealul Ciuperca mai la vale către Criș. De visul lui ca să coboare circulația auto în subsol o să mai vorbim și după ce o să dispară din peisaj. Ca senator o să vrea probabil multe trăznăi, care mai de care mai costisitoare, din împrumuturi bancare sau din tâlhărirea contribuabililor. O să fscă ce a făcut și până acum ... o să falimenteze ceva, ca să simtă din plin valoarea mediocrității care-l caracterizează.
Postat 22 Octombrie 2024, 18:11 de KP
PSD isi da in cap cu sustinerea relicvei asteia.
cica zice Mang "și eu asta am făcut când am fost la Consiliul Județean". Ce ai facut tataie, o zecime din cat face actuala administratie, ai inceput un drum? Altii au inceput 10, si cu pasaje, si le-au si terminat in mai putin de 1-2 ani.
Postat 22 Octombrie 2024, 16:40 de unu
Asta e ministrul 3 zile?
Atata era si pe la universitate, 3 zile adunate pe luna. Pacat ca se ocupa spatiu pe server cu stirile despre el… next!
Postat 22 Octombrie 2024, 16:22 de poiu
schMang, ZERO absolut! o NULITATE!
In toti acesti ani ,de asa-zisul " lider" al partidului ,decat atat a stiut: sa clevetasca! Drept urmare, la Alegerei, pentru deputati ,votul va fi mult sub cel pentru Senat, in BH!Ne-a ferit Domnu sa fii tu in vreo functie de stat ,ca ordonator de credite: NULITATE! ZERO!Rusinea Bihorului!
Postat 22 Octombrie 2024, 14:44 de vineri
:::::))))))
Mang se pozează cu lucrările lui Bolojan, și le spune la idioți ca e lucrările lui ::::::)))))) DX Oradea-Arad nu e meritul PSD Grindeanu, se vede în link-ul de mai jos. Dar PSD Grindeanu are meritul de a opri lucrare, precum și începerea lucrărilor la Biharia- Chiribis în mai 2025. Deștepți astia de la PZD https://m.ebihoreanul.ro/stiri/economie-de-11-milioane-euro-la-proiectul-de-14-miliarde-euro-pentru-drumul-expres-oradea-arad-173178.html
Postat 22 Octombrie 2024, 13:52 de Sandu2100
RUSINE CA SI PERMITE MANG SA APRECIEZE ACTIVITATEA DLUI BOLOJAN
Dle MANG cum va permiteti sa faceti afirmatii negative la adresa dlui BOLOJAN Se vad rezultatele muncii lor a inregii echipe Voi PSD inafara de a va pune oamenii incapabili in posturi de directori etc sau amantele ce ati facut pentru noi bihorenii Avem curiozitatea unde o puneti director pe exprimarita de la Campani -Butisca Valoentina care stie toata lumea ca e preferata dvs ,in care poost de director aterizeaza sub protectia PSD .Cand o sa faceti si voi PSD /MANG ce a facut BOLOJAN pt noi bihorenii aveti drept la cuvant Pina atunci ciocu mic
Postat 22 Octombrie 2024, 13:24 de DAVIDE
Questiuni questionabile
Domnule, șMang, ce au facut in ultimii patru ani cățeii tăi de companie, primarii PSD? Dar in ultimii opt? Ce ati facut dumneavoastră în ultimii 4 ani? Ce plus valoare ați adus județului Bihor?NUCET, BATĂR, BOROD, BRUSTURI, BUDUREASA, BULZ, CĂBEȘTI*, CÂMPANI, CĂPÂLNA, CĂRPINET, CEICA, COPĂCEL, DERNA, FINIȘ, GEPIU, HUSASĂU DE TINCA, INEU, PIETROASA, POCOLA, REMETEA, SÂMBĂTA, SÂNMARTIN, SÂRBI, TĂRCAIA, ȚEȚCHEA, TOBOLIU, TULCA, UILEACU DE BEIUȘ. În afara de câteva capele mortuare in localitati pe cale de dispariție , cămine culturale pentru sectii de votare si sisteme de canalizare incepute dar fara finalizare nu ati realizat nimic,d-voastra și acolitii dumneavoastră. Si parcul de joaca de la Câmpani, caruia i-ați rupt, de curand, ața. Si lagarul de concentrare si exterminare de ,,zus, la Petrileni". Singura mare realizare e inconjurarea d-voastra de toti ganguricii, analfabetii si slugi docile. Nu-i puneti sa deschida gura ca pute cau un plagiator.
Postat 22 Octombrie 2024, 13:08 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON