URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iulie 2021, 14:35

Malta primeşte doar turişti vaccinaţi. Este prima ţară din Europa care a luat această măsură

Malta primeşte doar turişti vaccinaţi. Este prima ţară din Europa care a luat această măsură (foto: Getty Images / Digi24)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Republica Malta a decis să primească, din 14 iulie, doar turişti vaccinaţi pentru a evita apariţia unor focare de îmbolnăvire cu Covid-19. În ceea ce priveşte copiii, aceştia vor putea intra pe insulă cu un test PCR negativ, potrivit agenţiei AFP, citată de Agerpres.

"Începând de pe 14 iulie, orice persoană care soseşte în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene", a explicat ministrul Chris Fearne, ministrul Sănătăţii din această ţară. "Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură", a mai precizat ministrul, potrivit aceloraşi surse.

Copiii care îşi însoţesc părinţii vor trebui să prezinte un test PCR, în timp ce copiii neînsoţiţi nu vor putea să călătorească în Malta. Statul recunoaşte în prezent certificatul digital COVID al UE, cel britanic emis de National Health Service sau cele emise pe teritoriul său.

Noile condiţii de intrare au fost anunţate după ce Malta a raportat 96 de cazuri de coronavirus într-o zi. Numărul cazurilor a crescut constant în ultima perioadă.

Majoritatea îmbolnăvirilor cu Covid-19 în Malta sunt legate de călătorii de peste hotare, cu focare semnificative depistate în rândul studenţilor care vizitează Malta pentru a studia engleza ca limbă străină, scrie Libertatea.ro. Astfel, şcolile de limbi străine vor fi închise temporar de miercuri, a afirmat ministrul Sănătăţii.

În pofida creşterii numărului de cazuri, numai trei pacienţi sunt în prezent internaţi în spital, fapt prezentat de ministru ca o dovadă solidă a importanţei vaccinării.

Malta are cea mai ridicată rată de vaccinare din Europa. 79% dintre adulţi sunt vaccinaţi cu ambele doze de ser anti-COVID, iar 84% cu cel puţin cu una.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON