URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Noiembrie 2020, 10:56

Make IT in Oradea caută idei pentru a le finanţa cu 50.000 euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia non-profit Make IT in Oradea va deschide începând din decembrie prima etapă de selecţie a ideilor pe care le va finanţa cu până la 50.000 de euro.

Concurs de idei...

Aceasta este prima iniţiativă locală de acest fel şi vizează dezvoltarea industriei creatoare din zonă prin înfiinţarea de startup-uri în domeniul IT.

"Make IT in Oradea lansează programul pentru startup-uri Bright Nights Incubator, prin care oferă pasionaţilor de tehnologie, care au idei de afaceri inovatoare şi care doresc să pornească o afacere, mentorat şi finanţări de până la 50.000 euro", se menţionează într-un comunicat al asociaţiei.

Bright Nights Incubator este un program de educaţie antreprenorială dedicat pasionaţilor de IT care au o idee inovatoare, care utilizează tehnologii moderne, şi doresc să o testeze şi să o implementeze.

De la idee la afacere...

Programul, cu o durată de nouă luni, se desfăşoară în trei etape. Prima etapă, în care participanţii îşi pot înscrie gratuit ideea pe platforma makeitinoradea.ro, se va desfăşura până în luna martie a anului viitor.

"În program se pot înscrie atât persoane, cât şi echipe. Nu există criterii pentru înscriere, însă fiecare idee înscrisă va fi aprobată în competiţie, în prealabil, de către organizatori. Din cauza contextului sanitar actual, întâlnirile în cadrul programului vor avea loc online", se menţionează în comunicat.

Ulterior, în etapa de incubare, programată pentru aprilie - august 2021, echipele selectate vor fi îndrumate de mentori să dezvolte ideea până la stadiul de afacere, iar în etapa finală, care va începe în septembrie, ideile selectate vor fi finanţate de asociaţie cu până la 50.000 euro.

IT pentru Oradea

Concurenţii pot obţine informaţii suplimentare de pe site-ul asociaţiei sau pot contacta organizatorii la adresa de email hi@makeitinoradea.ro.

Make It in Oradea este o asociaţie non-profit înfiinţată luna trecută de companiile locale Paymo, Helion, Smartware, Mobiversal, Roetco şi municipalitatea orădeană prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea în colaborare cu Orange România.

Municipalitatea va aloca în fiecare an programului suma de 300.000 euro, din care fiecare proiect câştigător va putea fi finanţat în limita a 50.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON