URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Februarie 2022, 10:00

Make IT in Oradea a lansat a doua ediție a programului de sprijinire a start-upurilor în tehnologie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Make IT in Oradea a lansat cea de a doua ediţie a programului de sprijinire a start-upurilor din domeniul tehnologiei.

Un program pe etape

Potrivit unui comunicat al asociaţiei, programul va avea o durată de şase luni, din care prima etapă, de preselecţie a proiectelor, a fost deja deschisă.

"Etapa de preselecţie a fost deja lansată şi constă în evenimente de prezentare a ideilor care vor avea loc după cum urmează: Bright Labs Pitch Nights Oradea (24 februarie, ora 18, online), Bright Labs Pitch Nights Cluj (3 martie, online), Bright Labs Pitch Nights Expats (10 martie, online), Bright Labs Pitch Nights Timişoara (24 martie, în persoană), Bright Labs Hackathlon (8 - 9 aprilie). Cele mai bune idei vor fi selectate pentru a trece în următoarea etapă", au transmis organizatorii.

Înscrierile se pot face pe portalul Make IT în Oradea.

Premii de 5.000 euro

Cea de-a doua etapă, de validare a proiectelor, se va desfăşura în aprilie. Aceasta va consta în workshop-uri cu scopul de a-i ajuta pe participanţi să îşi creioneze problema şi soluţia şi să conceapă primul prototip.

"Echipele vor avea ocazia să îşi prezinte evoluţia şi stadiul de dezvoltare a produsului, iar cele mai promiţătoare idei se vor califica în etapa a treia a programului. De asemenea, echipele selectate în acest punct vor primi un premiu de 5.000 euro care va fi folosit în dezvoltarea ideii", se menţionează în comunicat.

Ajutaţi să se lanseze

Cea de-a treia etapă, de incubare a proiectelor, se va derula în perioada iunie - septembrie, interval în care participanţii vor beneficia de workshop-uri şi sesiuni de mentorare individuale menite să răspundă tuturor nevoilor pe care le are un start-up pentru a se lansa pe piaţă.

"Make IT in Oradea oferă şi finanţări de tip «for equity» de până la 5.000 de euro start-upurilor de tehnologie care au un produs lansat pe piaţă de cel puţin trei luni şi care prezintă o creştere substanţială lunar", se mai menţionează în comunicat.

Make IT in Oradea 1.0

Bright Labs Incubator este un program menit să sprijine antreprenorii motivaţi să ajungă în şase luni de la creionarea unei idei la lansarea ei pe piaţă.

Participanţii vor beneficia de sprijinul unei comunităţi de antreprenori în tehnologie şi de cel al unor experţi în diferite domenii.

După cum BIHOREANUL a mai scris, la prima ediţie au fost selectate opt echipe, iar trei dintre ele au beneficiat de finanţări totale de 115.000 euro.

Make It in Oradea este o asociaţie non-profit înfiinţată în octombrie 2020 de companiile locale Paymo, Helion, Smartware, Mobiversal, Roetco şi municipalitatea orădeană, prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea în colaborare cu Orange România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON