URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Mai 2021, 16:14

Make IT in Oradea: 8 startup-uri au primit o finanţare de câte 5.000 de euro, pentru soluţiile digitale pe care le propun (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul "Make IT in Oradea", derulat de Primărie în parteneriat cu câteva firme locale, cu scopul de a stimula afacerile noi din zona de IT, a intrat în faza de "incubare".

După cum anunţă un comunicat transmis miercuri de asociaţia "Make IT in Oradea", cele 15 startup-uri selectate în program şi-au prezentat stadiul de dezvoltare al produselor tehnologice pe care le construiesc.

Opt dintre aceste echipe au fost alese acum pentru a doua etapă a programului, de "incubare", în care trebuie să dezvolte afacerea. Pentru a face asta, fiecare startup a primit şi o finanţare de 5.000 de euro, din bugetul pe care Primăria Oradea l-a alocat programului.

Startup-urile selectate oferă soluţii digitale în domenii precum asistenţa medicală, turism sau resurse umane. Majoritatea sunt fondate de orădeni, dar unele dintre ele aparţin unor tineri din străinătate.

Selecţia a făcut-o un juriu cu nouă membri din diferite domenii, "fiecare dintre ei având experienţă vastă în dezvoltarea sau finanţarea de startup-uri de tehnologie", după cum anunţă organizatorii: Alin Mercheş (Mobiversal), Jan Lukacs (Paymo), Dan Cristian Buştean (Helion), Ştefan Munteanu (ROETCO), Vlad Sarca (investitor), Istvan Barta (Tracknamic), Monica Obogeanu (Orange), Daniel Andor (Durran) şi Robert Gyorodi (Universitatea Oradea).

"Pe parcursul următoarelor 3 luni, în cadrul programului de incubare Bright Labs, se vor organiza activităţi de mentorare, diverse întâlniri de lucru şi ateliere cu specialişti din domeniu. La finalul celor 3 luni de incubare, cele mai promiţătoare startup-uri vor avea posibilitatea de a primi finanţare în scopul accelerării dezvoltării acestora", se mai arată în comunicat.


Lista echipelor selectate şi premiate:

- Foni (Germania & Timişoara) - este o platformă de asistenţă medicală care oferă o tehnologie a recunoaşterii vocale pentru a îmbunătăţi performanţa personalului medical.

- Appraisers 24 (Oradea) - pune în legătură evaluatori imobiliari cu clienţii care au nevoie de serviciile acestora.

- My Journey (Oradea) - este o aplicaţie care face călătoriile mai uşoare şi eficiente, având la bază interesele utilizatorului şi timpul pe care acesta îl are la dispoziţie, prin propunerea unei rutei optimizate care include punctele de interes.

- Bluuk.io (Oradea) - internaţionalizează vânătoarea recompenselor pentru erori software. Indiferent de limbajul de programare ales, companiile pot stabili programe de recompensare a erorilor, facilitând colaborările locale.

- Rentime (Oradea) - un software pentru deţinătorii de proprietăţi care îşi pot integra toate listările pe o singură platformă, unde se vor putea conecta fără nicio problemă prin API la platforme terţe. Pot gestiona cu uşurinţă comunicarea cu clienţii, pot adopta preţuri strategice şi pot seta disponibilitatea proprietăţilor, în tot acest timp beneficiind de suport local 24/7 din partea Rentime.

- Feat (Olanda) - constă într-un serviciu online care foloseşte algoritmi pentru a ghida muncitorii cu venit mic sau mediu spre locuri de muncă din industrii în plină dezvoltare, bazat pe abilităţile lor transferabile.

- Bang (Oradea) - este un asistent de navigare şi ghidare pentru biciclete care comunică informaţiile folosind simţurile biciclistului.

- Cautcurier.ro (Timişoara) - îşi propune să ofere informaţii în timp real pentru clienţii companiilor de curierat, să digitalizeze şi automatizeze managementul logistic al curierilor, precum şi obţinerea accesului la o cerere mai mare de aprovizionare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ce platesti aia primesti
Tot de 5000 de euro au sa fie si solutiile. Si mai oftam dupaia cand auzim ca "pica sistemu".
Postat 21 Mai 2021, 21:54 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON