Lucrările de modernizare a Parcului Petőfi ar putea fi terminate în luna mai, cu două luni înaintea termenului contractual.
Se amenajează centrul parcului
„Termenul contractual de predare a lucrărilor este la finalul lunii iulie, dar reprezentanţii constructorului şi-au asumat faţă de primarul Florin Birta închiderea acestora în cursul lunii mai", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.
Reprezentanţii municipalităţii urmăresc zilnic evoluţia şantierului pentru a putea ajuta la înlăturarea oricăror probleme care ar putea apărea în faza de execuţie. „Un reprezentant al Direcției Tehnice trece zilnic pe acest șantier. Lucrările de amenajare a aleilor au fost reluate, iar executantul a promis pentru săptămâna viitoare o mobilizare exemplară", a spus Marchiş.
În cursul zilei de marţi, în parc lucrau două excavatoare şi o echipă de muncitori. „Până acum s-au realizat accesurile şi trotuarele la nivel de balast stabilizat şi urmează să fie turnat stratul de uzură. În prezent, constructorii lucrează la amenajarea zonei din mijlocul parcului", a declarat directorul.
În faza următoare, executantul va finaliza aleile, va aduce umplutura de pământ, va amenaja sistemul de irigat şi va monta mobilierul urban deja comandat.
La refăcut
După cum BIHOREANUL a mai scris, şantierul din Parcul Petőfi presupune amenajarea de noi alei şi scări de acces, restaurarea zidurilor de sprijin, introducerea de funcţiuni noi pentru zona centrală (alimentaţie publică şi terasă), reamenajarea zonei cu pergole şi a fântânii, care va fi transformată în grădină japoneză cu iaz, refacerea spaţiului de joacă pentru copii şi a zonelor verzi.
Construcţiile utilitare existente în parc au fost dezafectate.
Proiectul mai prevede realizarea unui sistem de iluminat public şi a altuia de curenţi slabi (necesari pentru montarea de camere video wifi), a unui sistem de irigaţie automatizat, montarea de mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete) şi toalete moderne cu sistem de auto-curăţare.
Lucrările, atribuite firmei Dumexim și începute în vara anului trecut, au termen de execuţie de un an, iar valoarea contractului este de 7 milioane lei, fără TVA.
Municipalitatea orădeană este obligată să pună presiune pe executant să urgenteze lucrările pentru că, în cea de-a doua parte a anului, mai multe zone verzi din oraş vor intra în şantier şi orădenii vor rămâne fără locuri de recreere în aer liber.
În prezent, Primăria Oradea pregăteşte scoaterea la licitaţie a lucrărilor de modernizare a Parcurilor 1 Decembrie, 22 Decembrie, Şanţul Cetăţii, Libertăţii, Ion Irimescu, precum şi de reamenajare a grădinii urbane din cartierul Europa.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.