Ministerul Afacerilor interne anunță verificări în urma dezvăluirii Recorder despre scandalul din Poliția Bihor, izbucnit după ce un polițist orădean și-a acuzat colegii că i-au transmis datele personale unui om de afaceri influent cu a cărui soție avusese o ceartă, iar pe șefi că au încercat să pună batista pe țambal. Este de datoria superiorilor „să protejeze polițiștii onești”, atrage atenția MAI, precizând că a cerut IGPR să „demareze urgent verificări” și promițând că „vor fi luate măsuri”.
"Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a solicitat Inspectoratului General al Poliţiei Române să demareze urgent verificări în acest caz. În funcţie de rezultatele verificărilor, vor fi luate măsurile care se impun, conform legii.
Conducerea MAI atrage atenţia tuturor celor care deţin funcţii de comandă, la orice nivel sau structură, că este datoria lor să sprijine şi să protejeze poliţiştii oneşti, indiferent de numele şi influenţa persoanelor cu care se confruntă.
Legea şi procedurile poliţieneşti trebuie să fie respectate în toate situaţiile, fără excepţie. Nicio abatere de la acest principiu nu va fi tolerată", a transmis MAI, printr-un comunicat de presă.
Așa cum BIHOREANUL a arătat, jurnaliștii Recorder au publicat miercuri seară un reportaj ce îl are în prim-plan pe polițistul Paul Filimon, 33 ani, subcomisar în Serviciul Rutier Bihor, care acuză că este victima unei „cârdășii” din Poliția Bihor.
După ce chiar colegii lui i-ar fi dezvăluit datele personale omului de afaceri Marius Dronca, influent la nivel local, cu a cărui soție polițistul avusese o ceartă, superiorii acestuia ar fi încercat să-l facă să renunțe la plângerea penală pe care a depus-o împotriva afaceristului, pentru amenințare.
Între altele, Filimon susține că a fost chemat la discuții chiar de șeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniș, în bucătăria din sediul instituției, și i-ar fi dat de înțeles că este mai bine să se împace cu afaceristul, care ar fi „foarte supărat” și care altminteri se „va duce la presă”, ceea ce „nu ar fi bine pentru tine”, drept care s-a oferit să medieze o întâlnire în acest sens.
Polițistul susține că a reclamat situația și în trecut către IGPR și MAI, dar fără rezultate concrete. De altfel, subcomisarul a precizat că s-a adresat jurnaliștilor de la Recorder după ce a „ars toate etapele legale”.
Vezi întregul interviu și află detalii din articolul „Reportaj Recorder: Un polițist din Oradea acuză că este intimidat de șefi, în stil mafiot, după ce a supărat un om de afaceri influent”
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.