URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 28 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Octombrie 2024, 19:31

Mai multe grădinițe și școli din Bihor primesc bani ca să prevină violența în rândul elevilor

Mai multe grădinițe și școli din Bihor primesc bani ca să prevină violența în rândul elevilor (fotografie din arhivă, cu caracter ilustrativ)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

24 de unități de învățământ din Bihor au fost selectate să deruleze activități în programul național „Împreună prindem curaj”, prin care se implementează activități menite să reducă violența în mediul școlar.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, programul „Împreună prindem curaj” are ca obiectiv crearea unui climat sigur, primitor și de susținere pentru preșcolari, elevi, personalul din unitățile de învățământ și părinți, îmbunătățirea relațiilor dintre profesori, familie și elevi și încurajarea copiilor și adolescenților să raporteze faptele de violență.

Fiecare grădiniță și școală selectată în program va primi bani pe care îi va putea cheltui pentru excursii, ateliere sau întâlniri între elevi, părinți și reprezentanți ai instituțiilor de ordine publică. Printre altele, elevii pot fi duși în vizite la tribunal, muzee sau cluburi de diferite tipuri, pot fi angrenați în activități artistice menite să le dezvolte abilitățile emoționale sau pot fi invitați să participe la concursuri tematice.

În Bihor, 56 de unități de învățământ au depus cereri de finanțare, dar în urma selecției făcute de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor, 24 au fost acceptate pentru finanțare.

Este vorba de: Liceul de Arte Oradea, Școala Gimnazială „Dacia” Oradea, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, Școala Gimnazială „Puiu Sever” Ineu, Școala Gimnazială Nr. 1 Gepiu, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea, Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca, Școala Gimnazială Nr.1 Cefa, Școala Gimnazială Nr. 1 Roșia, Grădinița Nr. 25 Oradea, Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu” Oradea, Grădinița „Speranța” Oradea, Școala Gimnazială Nr.1 Lăzăreni, Școala Gimnazială Nr. 1 Sânnicolau Român, Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Oradea, Școala Gimnazială „Lucreția Suciu” Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Liceul Teoretic „Constantin Șerban” Aleșd, Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Oradea, Liceul Tehnologic Special Nr 1 Oradea, Școala Gimnazială „Aurel Pop” Oșorhei, Școala Gimnazială Nr. 1 Hotar și Școala Gimnazială Nr.1 Remetea.

În total, județul Bihor a primit o finanțare pentru acest program de 93.000 lei, bani care sunt împărțiți între unitățile de învățământ selectate. Fiecare școală sau grădiniță poate primi cel mult 5.000 lei.

Programul este coordonat și monitorizat la nivel județean de CJRAE Bihor și Inspectoratul Școlar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5955 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON