URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Aprilie 2023, 16:01

Mai curat! Pe 2 mai, RER Vest dă startul unei noi campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase

Mai curat! Pe 2 mai, RER Vest dă startul unei noi campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase CU ACCES. Deșeurile voluminoase care se vor preda către RER Vest trebuie demontate, dezasamblate și scoase la limita proprietății solicitantului, cu acces direct dinspre carosabil
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultima lună de primăvară, orădenii vor avea din nou ocazia să scape gratuit de deşeurile voluminoase şi periculoase. Pentru a doua oară în anul 2023, RER Vest demarează, pe 2 mai, o campanie de colectare a acestor deşeuri de la domiciliul clienţilor săi. Fără nicio cheltuială pentru aceştia!

Înscriere prealabilă

Campania de colectare a deşeurilor voluminoase şi periculoase va avea loc între 2 şi 15 mai. În această perioadă, clienţii RER Vest din Oradea se vor putea înscrie la numărul de telefon 0751.306.526, disponibil între orele 8.30 şi 15.30, din prima zi a campaniei. 

Fiecare orădean va anunţa tipul de deşeuri pe care le predă şi adresa, iar apoi echipajele RER Vest se vor deplasa la locul indicat. 

"Timp de două săptămâni, orădenii vor putea preda deşeuri voluminoase, precum şi deşeuri periculoase. Cele două tipuri de deşeuri vor fi colectate în zile diferite, pentru a respecta fluxul separat al deşeurilor", a declarat Laura Dărăban-Breb, responsabilă de comunicare în cadrul RER Vest.

Ce puteţi preda?

Deşeurile voluminoase pe care compania de salubritate le va ridica gratuit sunt: piese de mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, uşi, mobilier de baie şi obiecte mari de folosinţă îndelungată, altele decât deşeurile de echipamente electrice şi electronice.

În categoria deşeurilor periculoase intră ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, solvenţi, ambalaje de la produse de igienizare, baterii şi acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

Toate aceste deşeuri, dar şi altele, pot fi predate de orădeni, tot gratuit, la cele două centre de colectare separată aflate pe străzile Uzinelor şi Thurzo Sandor. Acestea sunt deschise zilnic, de luni până sâmbătă, între orele 8 şi 20, iar aici orădenii pot preda şi deşeuri vegetale, reciclabile ori rezultate în urma lucrărilor de construcţii care nu necesită autorizaţie.

Următoarele două campanii de colectare a deşeurilor mari de la domiciliu se vor desfăşura în perioadele 31 iulie - 12 august şi 6 - 18 noiembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON