URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2021, 13:55

Mai bine vaccinat decât „restricţionat”! Coadă la vaccinarea anti-Covid în Oradea (FOTO)

Mai bine vaccinat decât „restricţionat”! Coadă la vaccinarea anti-Covid în Oradea (FOTO) Vaccinarea cu serul Johnson & Johnson se face într-un tramvai care staţionează pe linie, în Piaţa Emanuil Gojdu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimul weekend înainte ca accesul în centrele comerciale, instituţiile publice şi restaurantele din toată ţara să fie condiţionat de prezentarea certificatului Covid-19, mulţi bihoreni s-au dus spre centrele de vaccinare.

În Oradea, la centrul din Piaţa Emanuil Gojdu, sâmbătă până la ora prânzului s-au imunizat câteva sute de persoane, iar alte câteva zeci stăteau la coadă. Ca să câştige timp, personalul medical le-au lăsat afară formularele pe care trebuie să le dea medicilor şi oamenii se aplecau pe capotele maşinilor, ca să le completeze.

Constrânşi de şefi sau de restricţii

Majoritatea celor prezenți au mărturisit că se vaccinează nu de frica îmbolnăvirii, ci din cauza restricţiilor impuse de Guvern. „Am venit să mă vaccinez, pentru că nu mai pot să intru în mall, în localuri, nicăieri”, a mărturisit o tânără, care stătea la coadă la vaccinul Pfizer.

Un băiat care o însoţea s-a vaccinat în urmă cu o săptămână, tot din cauza restricţiilor, dar cu vaccinul Johnson&Johnson. „M-am vaccinat ca să pot ieşi seara, cu Johnson, să nu mai trebuiască să aştept”, a declarat el. Serul Johnson&Johnson este în doză unică, aşa că, după ce primeşte acest vaccin, persoana poate imediat să îşi descarce certificatul Covid-19, „paşaportul” de acces în zone restricţionate.

Şi alţii au spus exact la fel: interdicţiile de acces în diverse locuri, fără dovada vaccinării, au fost mai convingătoare decât sfaturile medicilor.

Alţii au fost constrânşi de şefi să facă pasul. „Eu nu mă vaccinez, am venit cu soţul. Lui îi cere la serviciu să fie vaccinat”, a declarat o femeie. Şomeră de peste un an, ea a mărturisit că se teme de efectele vaccinului şi de aceea nu se imunizează.

Majoritatea celor care sâmbătă la prânz se prezentaseră la centrul de vaccinare erau persoane până în 50 de ani. În plus, în continuare, la centrele de vaccinare merg şi bihorenii care au nevoie de a treia doză de vaccin, aşa-numita doză booster, cu serul Pfizer ori Moderna.

Într-un centru, cât în tot judeţul!

Dr. Marius Ţundrea, coordonatorul centrului de vaccinare din Piaţa Emanuil Gojdu, a declarat BIHOREANULUI că numărul bihorenilor care au cerut să fie imunizaţi a crescut semnificativ. „Faţă de luna trecută, când aveam în medie zilnică circa 200 de vaccinări, am ajuns ieri (n.r. vineri) la 1.650. Tendinţa este spre creştere şi de aceea am mobilizat şi o echipă de vaccinare la centrul comercial Auchan. Sperăm că în sfârşit lumea a înţeles că vaccinul este important şi, dacă tot ne considerăm europeni, ne vom comporta ca ei”, a declarat medicul.

Practic, într-o singură zi, la centrul de vaccinare de lângă Parcul 1 Decembrie s-au vaccinat mai mulţi bihoreni decât au făcut-o duminica trecută în tot judeţul! Potrivit datelor oficiale, pe 17 octombrie în Bihor s-au imunizat anti-Covid 1.114 persoane.

Dr. Ţundrea a mai spus că cel puţin jumătate din cei care aleg acum să se vaccineze optează pentru serul Johnson & Johnson. „În principal tinerii îl preferă, dar nu numai, pentru că obţin mult mai repede certificatul, din cauza lipsei rapelului”, a spus medicul.

În perioada următoare, în Oradea ar putea să se mai deschidă noi centre de vaccinare, tocmai pentru că au crescut şi solicitările ctățenilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Diploma de bac
Am auzit de vaccinuri care tratează boli dar de vaccinuri care te tratează de restricții nu prea, până acuma. Pe viitor dacă ești vaccinat vei avea peste 5 la bac din start. N-ar fi de mirare, pentru că acuma doar cine-i vaccinat va avea loc de muncă. Cate aplicații poate avea un vaccin? V-ați fi putut gândi vreodată? In loc de vaccinul antiCovid ar trebui sa se redenumeasca vaccinul antirestrictii. Cel puțin ARN -ul lui mesager pare mai credibil calibrat pt restricții decât pt boală. Următorul val 5 va fi de restricții si așteaptă o noua doză booster care să mai deschidă niste uși. Cum evoluează domnule medicina?!
Postat 25 Octombrie 2021, 01:16 de georgemarian
Cei care călătoresc trebuie să se vaccineze cu trei doze anti-COVID-19: Certificatul verde „va evolua”
Cine a pierdut startul... [ https://evz.ro/cei-care-calatoresc-trebuie-sa-se-vaccineze-cu-trei-doze-anti-covid-19-certificatul-verde-va-evolua.html ]
Postat 23 Octombrie 2021, 21:50 de excalibur
interdicţiile de acces în diverse locuri, fără dovada vaccinării, au fost mai convingătoare decât sfaturile medicilor
Unul nu zice ca se vaccineaza ca sa nu moara asfixiat, in sac de plastic cu fermoar (are fermoar?), doar ca vor la mall,in localuri, sa poata iesi seara...Nu covidul a determinat vaccinarea, ci VACCINAREA a determinat covidul.
Postat 23 Octombrie 2021, 21:29 de excalibur
Istoria prostiei in cinci pasi contemporani
In prima fază a prostiei pe vremea pandemiei i-am auzit pe semidocți (cu sau fără diplome de studii pe pereți, dar vocali obligatoriu) combătând existența virusului, în a doua fază a prostiei i-am auzit contestând valabilitatea vaccinurilor (excepție cele rusești!), în faza a treia a prostiei i-am auzit pe tăntălăi plângând te mila efectelor secundare ale vaccinurilor, a patra fază a măgăroilor a fost urletul după antiviralele lipsă (antivirale cu efecte secundare cu mult mai multe și periculoase decât au vaccinurile), în faza a cincea a prostiei au declarat că se simt în dictatură dacă cineva le cere dovada că nu sunt bolnavi de virus, sifilis, holeră, tbc, râie, lepră sau ciumă bubonică, iar acuma urmează să rămână ca măgaru-ntre oi odată cu vaccinarea turmei speriate că nu mai poate intra la mall fără belet...
Postat 23 Octombrie 2021, 17:39 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON