URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2022, 09:55

Mai beeeee, mă! Au început pregătirile pentru festivalul din mijlocul naturii, cu muzică folk, rock și multă bere (FOTO)

Mai beeeee, mă! Au început pregătirile pentru festivalul din mijlocul naturii, cu muzică folk, rock și multă bere (FOTO) LA OAIA NEAGRĂ. Festivalul „Beeeee, mă!” pune accent pe natură și pe „feeling”, iar oaspeții sunt invitați să cânte alături de trupele de pe afiș și să lege noi prietenii...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fără înghesuială, fără fițe, fără produse la preț triplu, dar cu mult aer curat, peisaje verzi, muzică folk și rock și cu povești între prieteni lângă focul de tabără.  

Un tânăr bihorean mutat în vârf de munte alături de iubita lui organizează la finalul lunii iulie o nouă ediție a festivalului „Beeeee, mă!”, în campingul pe care l-a deschis în satul Poiana Horea din Munții Apuseni.

Oamenii muntelui 

Deja de cinci ani, bihoreanul Tudor Buzle - pe ardelenește Toderu’ - locuiește în mijlocul naturii alături de logodnica sa, timişoreanca Dana, pe care a cunoscut-o într-o ieșire cu cortul în Padiş. În scurt timp, cei doi au decis că vor să-și prelungească pe termen nedeterminat aventura în natură, așa că au găsit și cumpărat o căsuță din grinzi în satul Poiana Horea, din județul Cluj, la o altitudine de 1.100 metri.

Au deschis acolo un camping pe care l-au numit „Black Sheep Camp” (Campingul Oaia Neagră), unde, în circa 200 de corturi mari, îi primesc pe amatorii de excursii cu cortul și de aer tăios de munte...   

Pentru libertate

La fel ca în 2021, și în această vară, Tudor și Dana organizează în poiană un festival pe care l-au numit sugestiv „Beeee, mă!”, o denumire care să aducă aminte de numele campingului, dar și să le dea un impuls petrecăreților.

„Vrem ca oamenii care vin la noi să se simtă cât mai liberi. Suntem într-o poiană, nu e chiar în vârf de munte, dar avem priveliști frumoase. Facem seară de seară focuri de tabără. Ideea festivalului este ca oamenii să se simtă ca atunci când ies cu cortul într-o zonă faină, cu oameni faini, dar în plus au și muzică live...”, spune organizatorul.

Trei seri, zece trupe

Noua ediție a „Beeeee, mă!” va avea loc în perioada 28-31 iulie, iar pe scenă vor urca zece trupe. În prima seară, vor cânta Figure of Funk din Baia Mare, Rebel Yell!, o formație tribut Billy Idol din Cluj-Napoca, și trupa rock Frații Jdieri din Oradea.

În a doua seară va veni rândul The Hidden Jester, rockeri din Timișoara, The Speakers, o formație folk-country din Baia Mare, și cunoscuta trupă de „transylvanian blues” Nightlosers din Cluj-Napoca.

În ultima seară a evenimentului oaspeții vor asculta Foo Fain, trupă tribut Foo Fighters, N.O.R., formație rock din Oradea, Ultimu’ Nivel, trupă pop-punk din Baia Mare, dar și pe invitații speciali Dirty Shirt, care cântă „folklore metal” din Transylvania pe scene europene, iar recent au lansat un nou album „Get your dose now”.

VIP la foc

Festivalul va însemna mai mult decât concerte. Tichetele de acces, disponibile pe ambilet.ro, sunt de mai multe feluri, unele incluzând locul de pus cortul. Un bilet pentru o zi fără campare costă 90 lei, iar cu campare 150 lei. Un abonament pentru tot festivalul fără campare costă 250 lei, iar unul cu campare 350 lei.

Copiii cu vârste de până la 14 ani care însoțesc un părinte plătitor pot intra gratuit. Oaspeții au la dispoziție campingul, dușuri, dar și apă pură de izvor.

„Cei care rămân peste noapte au parte, de fapt, de o experiență VIP. După concerte, bei o bere cu artiștii la focul de tabără, ba chiar cânți cu ei, căci majoritatea cântă apoi și la foc...”, spune Tudor.

De asemenea, printre invitații festivalului se numără și Ursit, care îi va învăța pe curioși despre secretele ciupercilor. „Vine să ne facă o excursie-atelier-curs despre Metoda URS - Cum să ciuperci" - tehnica prin care spune el că și-a transformat întreaga lume în propria grădinuță comună din care se hrănește constant de aproape 5 ani fără să moară nici măcar o dată!”, transmit, glumeți, organizatorii.

De mâncat și de băut...

În zilele de festival, la „Beeeee, mă!” vor sosi și vendori cu bunătăți, cum ar fi Paul Olău și a lui bere artizanală Bers Nova din Bihor, sau Food Box, cu diferite mâncăruri, inclusiv gătite la ceaun. „Cei care vin aici pot să-și aducă propria mâncare și băutură, nu-i restricționăm în vreun fel”, adaugă, însă, Tudor.

Nu se acceptă, în schimb, persoanele care nu respectă natura și fac mizerie. Căci „Beeeee, mă!” este tocmai despre iubirea pentru natură și, în plus, pentru muzica bună...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON