URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 23 AUGUST 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Marea problemă a politicienilor noștri nu este că mai toți sunt niște prostalăi, cu școli precare și cu creiere sumar mobilate. Problema principală este că, după ce că sunt așa cum sunt, mai și claxonează.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
De când locuiesc într-o suburbie a orașului am ocazia să urmăresc involuția de la entuziasm la delăsare în modul în care majoritatea orădenilor mutați la periferie își îngrijesc noile proprietăți. În primii 2 - 3 ani își fac curți arătoase, cu „amenajări peisagistice”, unii chiar și cu flori, iar apoi le lasă în paragină, de le năpădesc buruienile. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Dacă săptămâna trecută am prezentat modul în care se restituie sau se predă permisul conform acestor norme, săptămâna aceasta vom vedea la ce trebuie să fim atenți când suntem opriți pentru testare. Deoarece noile norme prevăd că se vor întocmi procese-verbale distincte de cele de sancționare prin care persoana oprită trebuie să furnizeze anumite date și trebuie să își exprime consimțământul pentru efectuarea unor proceduri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Noiembrie 2023, 16:41

„Mă gândesc la ce e mai rău”: O tânără încearcă să răscumpere un cal vândut în județul Bihor. Își pune la bătaie bursa de la facultate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O studentă din Cluj apelează la ajutorul bihorenilor, pentru a regăsi un cal de care s-a atașat, la un centru de echitație pe care îl frecventează.

De zile bune, Rebeca Bîlc o caută pe Maya, o iapă din rasa kisber, în vârstă de 11 ani, care pentru ea era mai mult decât un animal. „De 4 ani, între mine și Maya este o legătură aparte. Pentru mine, totul se învârte în jurul ei: husa telefonului meu este cu ea, am aproape 1.000 de poze cu ea, am tablouri cu ea”, a mărturisit tânăra pentru BIHOREANUL.

Când a aflat că centrul de echitație din județul Cluj a vândut-o, Rebeca s-a cutremurat la gândul că iapa ar putea păți ceva rău. „Mi-e tare greu să mă gândesc că poate ajunge pe mâini rele, să fie chinuită sau să fie dusă la abator. Mă gândesc la ce e mai rău”, a spus clujeanca.

A decis că trebuie să o regăsească pe Maya, așa că s-a dus întâi la cumpărătorul care locuiește într-o comună din Cluj, decisă să răscumpere calul. A aflat că bărbatul a vândut-o mai departe unei persoane din Oradea, care de asemenea a înstrăinat-o pe Maya la un târg. „Nu mai am nicio legătură, niciun contact care să mă ducă spre persoana care o deține. De aceea cer ajutorul”, a spus Rebeca. Tânăra a postat fotografii cu calul pe grupurile dedicate animalelor din Cluj și Bihor, doar-doar va putea să dea de persoana care o deține acum.

„Aș face orice, numai să o am iar alături”, a zis clujeanca. Oferă persoanei care o deține pe Maya nu doar prețul cu care a cumpărat-o, ci și o recompensă de 200 de euro. „Este bolnavă cu picioarele. Eu nu o iau pentru niciun câștig, ci pur și simplu să o am aproape și să o îngrijesc”, a mai spus Rebeca.

Studentă în anul II la Asistență Socială și la Asistență Medicală, tânăra beneficiază de o bursă medicală, din cauza unei afecțiuni de care suferă, și din acești bani este dispusă să plătească pentru Maya. „Poate pare că exagerez, dar credeți-mă că e greu. În fiecare moment sunt cu gândul la ea, nu mă mai pot concentra la școală, adorm cu ea în gând, mă trezesc tot cu ea acolo”, a mai spus clujeanca.

Cei care au informații despre Maya sau actualul ei proprietar o pot suna pe Rebeca Bîlc la numărul de telefon 0770-421.582.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4668 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON