URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 August 2024, 21:36

Florin Birta îl propune pe Teofil Filimon pentru funcția de viceprimar al Oradiei. Este șef serviciu în cadrul Digi România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNL Oradea a anunțat joi seara că, la propunerea primarului Florin Birta, Biroul Permanent al organizației l-a desemnat pe consilierul local Teofil Filimon drept candidat pentru funcția de viceprimar al orașului. El îi va lua locul lui Marcel Dragoș, numit prefect al județului Bihor. 

„Precizăm că alegerea noului viceprimar va figura pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Oradea, ce se va desfășura luni, 26 august”, se arată într-o informare trimisă de reprezentanții liberalilor bihoreni. 

Cum PNL deține majoritatea în Consiliul Local, este de așteptat că Teofil Filimon va fi confirmat în funcția de viceprimar, alăturându-i-se Antoniei Nica. 

Mandatul nu va dura mult, însă, căci în noiembrie va fi constituit noul deliberativ local, ales pe 9 iunie. Atunci, noii aleși vor vota pentru desemnarea celor doi viceprimari ai Oradiei. 

În vârstă de 42 de ani, Teofil Filimon este consilier local încă din 2012. El a trecut de la PC la PNL în 2014. 

„Domnul Teofil Filimon este un coleg care și-a demonstrat deja calitățile, atât în cadrul PNL, cât și activitatea sa din Consiliul Local, respectiv în cariera profesională. Sunt convins că va reuși să își afirme competența și în calitate de viceprimar al Oradiei. Cu aceeași ocazie, îi mulțumesc domnului Marcel Dragoș pentru toate eforturile depuse în folosul orașului și al orădenilor, în calitate de viceprimar și îi urez mult succes ca prefect al județului Bihor”, a transmis, prin comunicat, primarul Florin Birta, președintele PNL Oradea. 

La rândul său, Teofil Filimon a precizat: „Mă onorează oportunitatea ce mi se oferă, aceea de a face parte dintr-o echipă performantă, care își dovedește capacitatea de a dezvolta Oradea, în continuare și care, în același timp, se bucură de sprijinul orădenilor. Mă voi folosi de toate cunoștințele acumulate ca manager, în domeniul privat, precum și de experiența mandatelor din Consiliul Local Oradea, astfel încât să aduc un aport real în folosul echipei din Primăria Oradea. Scopul rămâne același: să continuăm dezvoltarea orașului și să putem crește, în continuare, calitatea vieții orădenilor”.

Teofil Filimon are studii de licență și masterat în relații internaționale și studii europene și și-a construit o carieră în mediul privat. Din 2014, el deține funcția de șef al Serviciului Avize, Acorduri, Autorizații în cadrul SC Digi România SA.

Conform legislației în vigoare, el nu va putea lucra și în privat pe perioada cât deține funcția de viceprimar. „Deocamdată, mă suspend din funcție pentru o perioadă de trei luni. Legea îmi permite să mă suspend din funcție. Dacă nu se putea, mi-aș fi dat demisia. Este o onoare să fiu nominalizat”, a spus, contactat de BIHOREANUL, Teofil Filimon.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
KP aka mama Omida
Nu te plictisești?
Postat 23 August 2024, 15:36 de Sandu2100
sa
saturat Nelutu de el , ca a fost impus de la bucurestile si se teme amu' sa nu il inlocuiasca , ca imagine era mai bun asa ca tree parasutat in groapa cu lei sa-si toceasca capitalul si relatiile..Nelu tree sa stinga becu' pe erdeesh Orade Mare..
Postat 23 August 2024, 13:24 de sodelica
Aflăm vești colaterale.
Digi vrea să controleze Primăria Oradea și are în vedere un viitor alt primar din 2028 încolo. Birta nu mai scapă după ce își termină actualul mandat. I se pregătește înlocuitorul.
Postat 23 August 2024, 11:52 de KP
Teofile ... ori ești prost, ori foarte prost ca să vrei viceprimar pentru două luni.
Te împinge dreacu' și oportunismul să vrei asta. Dar poate că așa vei înțelege că cineva dorește să se scape de tine, atât profesional cât și politic. Pentru că, din noiembrie încolo vei fi primul consilier local cu statut de șomer. Gândire de liberal. Iar pentru Birta este o sarcină în plus, pentru că un viceprimar are nevoie de minim 6 luni ca să priceapă cum funcționează instituția primarului, care-i cam tare diferită de activitatea de consilier local obișnuit doar să ridice mâna la comandă.
Postat 23 August 2024, 07:44 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON