URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Ianuarie 2022, 17:22

Lucrările la bazinele didactice de înot din Bihor: 6 din 7 nu sunt finalizate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu excepţia unuia singur dintr-un total de şapte, bazinele didactice de înot începute de fosta conducere a Consiliului Judeţean Bihor nu au fost finalizate nici în primul an al celei actuale. Lucrările sunt mai avansate la bazinele din Nucet şi Valea lui Mihai, pe când la Ştei şi Salonta abia au trecut de jumătate.

O dare de seamă privind stadiul lucrărilor a fost făcută de CJ Bihor marţi, printr-un comunicat care aminteşte că bazinul de înot din Săcueni a fost finalizat şi predat în administrarea Primăriei acestui oraş în primăvara anului trecut.

Lucrările la bazinul didactic din Nucet au ajuns la un stadiu de execuţie de 80%. "Au fost montate gresia şi faianţa şi au fost finalizate instalaţiile electrice şi sanitare. Urmează montarea obiectelor sanitare, a linerului pentru piscină şi a elementelor decorative. Termenul de finalizare este februarie", arată CJ Bihor.

Complexul din Valea lui Mihai este realizat, de asemenea, în proporţie de 80%, termenul de finalizare fiind stabilit în luna aprilie.

Pentru bazinul din Beiuş, lucrările se află la un stadiu fizic de 75%. "Constructorii au terminat exteriorul clădirii, au fixat linerul pentru piscină, iar montajul gresiei şi al faianţei se apropie de final. Urmează turnarea scărilor de evacuare. Complexul va fi gata în luna martie", transmite CJ Bihor.

Potrivit acestei instituţii, proiectul din Marghita va fi gata tot în luna martie, lucrările ajungând la un stadiu de 70%: "Au fost realizate instalaţiile electrice şi sanitare şi urmează finalizarea exteriorului, iar mai apoi turnarea scărilor de evacuare".

Bazinele din Ştei vor fi gata în luna aprilie, iar în Salonta, în luna iulie, la ambele construcţii lucrările ajungând la un stadiu de 60%.

Fosta administraţie a judeţului, prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, a planificat construirea de bazine didactice de înot în oraşele Săcueni, Beiuş, Ştei, Marghita, Salonta şi Valea lui Mihai (complexe cu două bazine de dimensiuni de 25×12.5 metri, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare şi tribune), precum şi în Nucet (un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 m x 12,5 m).

Bugetul alocat pentru întregul proiect este de 35,7 milioane de lei, iar cu excepţia oraşului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localităţi firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cseke unde esti
tovarasul cseke unde esti acuma? parca anul trecut t-ai laudat ca esti cel mai tare din parcare...dar nici cu birta nu-mi este de ... 2 ani de zile se caca pe ei sa renoveze bazinul olimpic
Postat 04 Ianuarie 2022, 19:56 de tepes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON