Se pot depune oferte pentru realizarea, inclusiv cu ajutorul fondurilor europene, a parcurilor industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei, au anunțat marți reprezentanții Consiliului Județean Bihor.
Până pe 1 martie
„Astăzi, 3 ianuarie, a fost lansată procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcurile industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei. Cu excepția orașului Ștei, unde licitația se referă doar la execuție, proiectul tehnic fiind întocmit, în Aleșd și Beiuș procedura prevede proiectare și execuție”, se arată în comunicatul de presă al CJ Bihor.
Viitorul parc industrial din Aleșd va trebui finalizat într-o perioadă de opt luni, dintre care două pentru proiectare și șase pentru execuție. Durata contractului pentru parcul din Beiuș este de nouă luni (trei proiectare, șase execuție), iar cea a contractului pentru proiectul din Ștei este de șase luni.
„Valoarea totală estimată a investiției este de 69.288.813,4 lei, fără TVA (Aleșd: 17.522.059,93 lei; Beiuș: 30.273.922,15 lei; Ștei: 21.492.831,29 lei). Termenul pentru depunerea ofertelor este 1 martie 2023, ora 15:00”, se precizează în informarea CJ.
Finanțarea va fi asigurată inclusiv prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contribuția Consiliului Județean Bihor va fi, însă, una mare, de 60% din valoarea totală a proiectului.
Bolojan: Oamenii din zonă să nu mai facă naveta
Va fi realizată infrastructura de suport pentru aceste parcuri, adică amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie eletrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc.
Totodată, anunță CJ Bihor, în perioada următoare va fi demarată procedura de licitație pentru proiectare și execuție pentru proiectul Parcul Industrial Marghita. Studiul de Fezabilitate a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Bihor din 22 decembrie 2022.
„Parcurile Științifice cu Specializare Inteligentă Marghita, Aleșd, Beiuș și Ștei sunt o rețea de parcuri industriale pe care Consiliul Județean Bihor intenționează să le amenajeze și să le dezvolte în anul următor în afara Municipiului Oradea, în localități aflate la 40-50 de kilometri, în așa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.