URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Ianuarie 2012, 16:15

Lucia Varga şi Cornel Popa şi-au scris demisiile, sperând să provoace alegeri anticipate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Lucia Varga, reprezentându-i pe alegătorii din Colegiul uninominal Aleşd, şi senatorul Cornel Popa, ales în 2008 în Colegiul Aleşd-Beiuş-Ştei, şi-au pus "la dispoziţia partidului" demisiile din Parlament, însă - cel puţin deocamdată - acest lucru nu înseamnă că vor pleca din demnităţile pe care le ocupă în prezent.

"Mi-am scris demisia şi am depus-o la partid, dar urmează ca ea să devină efectivă abia în condiţiile în care va fi înregistrată la Senat, ceea ce se poate întâmpla numai după 1 februarie, când se va relua sesiunea parlamentară, şi numai dacă până atunci vom ajunge la concluzia că în acest fel ne vom atinge scopul, care este provocarea alegerilor anticipate", a declarat senatorul Cornel Popa pentru BIHOREANUL.

La rându-i, Lucia Varga a precizat că şi-a scris şi înaintat demisia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, dar şi ea a spus că acest lucru nu echivalează cu renunţarea la mandat, fiind deocamdată o modalitate de a "forţa" mâna celorlalţi parlamentari, din celelalte partide, să procedeze în acelaşi fel.

"Scopul nostru este să-i convingem şi pe partenerii din USL (n.r. - PSD), să procedeze la fel, dar ei nu sunt convinşi că ar fi cel mai eficient mijloc de a determina alegeri anticipate. Strict juridic, după demisiile noastre, s-ar putea organiza doar alegeri parţiale, pentru locurile vacantate în Parlament, aşa că doar dacă i-am forţa şi pe cei de la putere să demisioneze am putea avea alegeri anticipate. Nu ştim dacă ei chiar vor avea de gând să facă alegeri parţiale sau vor accepta anticipate, dar nici nu vrem să fim acuzaţi că din cauza noastră vor fi alegeri parţiale", a spus Lucia Varga.

Atât Popa, cât şi Varga, au recunoscut că deocamdată gestul lor, ca şi al altor parlamentari liberali, este unul demonstrativ, pentru a arăta că sunt dispuşi să renunţe la mandat, dacă demersul va duce la scopul urmărit. "Dacă noi părăsim Parlamentul şi nu se organizează alegeri anticipate, riscăm ca puterea să rămână singură în Parlament, cu o majoritate de sută la sută, până în toamnă. Singurul mijloc de presiune pe care îl avem este unul de ordin moral, iar gestul nostru asta se vrea, un gest de moralitate", a spus Lucia Varga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Motiv real de demisie
”Ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă” (Matei, XIX, 6) Cine distruge, sau contribuie la distrugerea de familii din motive subiective şi din interes strict personal, nu are ce căuta în Parlamentul României! Dar nici în fruntea vreunei organizaţii de femei al vreunui partid, sau la catedră. Şi colega Sonia ştie de ce!
Postat 27 Ianuarie 2012, 09:44 de tov. Pantea.F
@aiurel, "Bube" mari și dese = "bube" puține și rare?
1. Politicianul fără "bube" este o excepție. Dar a pune semnul egal intre un politician cu "bube" mari, purulente și multe și unul cu bube mici și puține, este cum ai pune semnul egal intre intre Varga Lucia și tanti Nuti, respectiv intre Popa Cornel și Videanu (sau don Pedro). 2. In loc de concluzii: Go ahead PNL. Keep walking.
Postat 26 Ianuarie 2012, 11:54 de stefan
@stefan, @suparatu, etc
Asa e, nu trebuie sa rupa alianta, usl-ul ! Si nici cealalta alianta, aia de la putere nu trebuie rupta ! Sa-si dea toti demisia FARA A MAI CANDIDA vreo doua legislaturi, sa se ,,purifice'' si sa roada ca harciogii ce au strans. Si au strans, se vede pe falcile lor si pe osanza de pe burdihane ! Despre conturi, vile, masini, curve/amanti scrie presa demult !
Postat 25 Ianuarie 2012, 05:39 de aiurel
Go ahead PNL. Keep walking.
I. ”Nu ştim dacă ei chiar vor avea de gând să facă alegeri parţiale sau vor accepta anticipate,...” - Lucia Varga. 1. După țeapa luată cu șefia Senatului, alergați după una mai mare? 2. Pe cei care v-au trimis în Parlament i-aţi intrebat? 3. Vreţi să îi puneţi pe bihoreni să aleagă între unii ca: Ghilea, Budău, Hodişan şi alţii ca ei? Evident că pe banii lor şi nu pe ai dvoastră. II. "Mi-am scris demisia şi am depus-o la partid, dar urmează ca ea să devină efectivă abia în condiţiile în care va fi înregistrată la Senat, ...” - Popa Cornel. 1. Procedând tot aşa, aţi ajuns la guvernare în 1996 şi 2004? Este la fel de adevărat că Preşedintele de atunci al României nu se numea Băsescu. PS Capul sus şi spor la treabă.
Postat 24 Ianuarie 2012, 22:27 de stefan
popa si varga
Am sa fiu foarte scurt : gestul celor doi e o ordinara destabilizare introdusa in randul USL .Cine stie urmarile din punct de vedere juridic a unei demisii in bloc a USL , urmari pentru Romania , realizeaza ca intre cei doi si nebunia lui Basescu nu-i nici o diferenta . Pentru cine si pentru ce o fac e o alta poveste ....
Postat 24 Ianuarie 2012, 21:33 de suparatu
Sa fim seriosi
Astia doi isi vor da demisia pe bune cand va canta c*a cantece populare.
Postat 24 Ianuarie 2012, 20:17 de Rapsod popular
Doi de un leu !
Astia sunt parlamentarii bihoreni care inca nu si-au scos prunele din gura atunci cind apuca sa silabiseasca ceva. Si cum au scris ? "Supsematul(a) ... memblu in palamentul Lomaniei, imi plesint temisia imediat dupa ce se telmina sesiunea ulmatoale ..."
Postat 24 Ianuarie 2012, 20:04 de Z
FATARNICIE
Sa va fie rusine!!! Oamenii v-au votat pentru 4 ani si voi va retrageti ca niste lasi! Sunteti ca niste hiene!
Postat 24 Ianuarie 2012, 18:42 de Dreptul
FALSA DEMISIE
nu si-a dat nimeni demisia. niste demagogi de 2 lei. au declarat ca-si dau demisia insa la secretariatul guvernului, unde se inregistreaza demisiile, nu a existat vreo cerere. i-au trimis-o lui Antonescu. dar cum se stie ca ala doarme cam 23 din 24 de ore pe zi si oricum nu are el treaba cu astea, e asadar un mare FASSS!!!
Postat 24 Ianuarie 2012, 17:32 de ioan si nu ion
Foarte bine
NIMENI NU PLANGE DUPA VOI. PLECATI , PLECATI , PLECATI.
Postat 24 Ianuarie 2012, 17:26 de Coriolan
DRUM BUN!
Noh, da mereti' si drum bun s-aveti si cale batuta! Toti din Parlamentul Romaniei si sa vina altii buni nu ca voi , ca toti care sunteti acolo de la orice partide, ati fi, ati demonstrat deja ca sunteti nulitati. Hai Noua Republica. Jos nulitatile alese pe criterii de cumetrie, curvaraseala si betii .
Postat 24 Ianuarie 2012, 17:23 de OLE!
Ce mai asteptati ?!
Ar fi trebuit sa va dati demisia de la inceputul lui 2011 ! Ar fi fost cu adevarat o greva parlamentara, nu sa lipsiti din parlament cu lunile, dar banii sa vi-i incasati ! Mars acasa, sunteti niste bieti profitori, asa cum e intreaga clasa politica....
Postat 24 Ianuarie 2012, 17:18 de .
vargoaia
:)) n-avem noi norocul ala, respectiv sa nu le mai vedem fetzele grase si ideile expirate prin ziare. muiu pista stie de ce. LOL
Postat 24 Ianuarie 2012, 17:02 de ciordel popa
Joc slab
Joc slab,asa cum sunt si jucatorii.Daca unii au chef sa-si dea singuri cu caramida-n cap,macar sa nu-si deranjeze vecinii...cu tipetele.Meciurile nu se castiga prin autogoluri,lucru pe care pare-se ca nici liberalii din Bihor nu-l inteleg.Perseverenta cu care USL comite un sir de erori (incluzand aici eliminarea lui Geoana din JOC) denota ca \"sporturile\" astea-care necesita gandire-nu-s pe masura protagonistilor.Motiv pentru care aplauzele-s cam rare.
Postat 24 Ianuarie 2012, 16:44 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON