URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Aprilie 2017, 16:30

Luceafărul s-a impus cu 4-1, pe stadionul Iuliu Bodola, în faţa timişorenilor de la ASU Poli (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia Luceafărul Oradea a debutat cu dreptul în campionat pe Stadionul Iuliu Bodola. Mutarea de la Sânmartin în Oradea a fost de bun augur, după ce sâmbătă, în cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii a II-a a obţinut una dintre cele mai categorice victorii din acest sezon, scor 4-1, în faţa celor de la ASU Poli Timişoara.

Într-o atmosferă frumoasă, dată şi de cei aproximativ 150 de suporteri ai timişorenilor veniţi la Oradea cu tot arsenalul de steaguri, fulare şi tricouri în culorile alb-violete, jocul dintre cele două formaţii situate în partea a doua a clasamentului a debutat promiţător. Deşi gazdele au avut mai mult posesia, primii care au trimis spre poartă au fost timişorenii, în minutul 8, când Ghinescu a încercat un şut de la 30 de metri, dar portarul Goia a reţinut fără emoţii. Două minute mai târziu, Nicolescu  a tras puternic, de la mare distanţă, dar Goia a reţinut din nou.

În minutul 23, Luceafărul a deschis scorul, după un şut din careu al lui Bedea, care a trimis la colţul lung. În prealabil, portarul bănăţean Gakos îl blocase excelent pe Matei, scăpat singur.

După primirea golului, oaspeţii au încercat să echilibreze jocul, dar n-au mai reuşit ocazii clare de poartă, prima repriză încheiindu-se cu scorul de 1-0 pentru bihoreni.

Începutul părţii secunde a fost furtunos pentru Luceafărul, care la trei minute de la reluare şi-a mărit diferenţa pe tabelă, după un euro-gol al lui Cordoş. Acesta a reluat spectaculos, fără preluare, de la 14 metri, aproape de vinclul porţii timişorene, după o centrare venită din lovitură liberă de la Paul Chiş-Toie.

În minutul 56 Luceafărul a făcut 3-0, după o centrare a lui I. Ban de pe stânga şi o intervenţie inoportună a lui Gălan în faţa porţii, care l-a păcălit pe Gakos, iar Arnăutu a împins balonul în plasa porţii goale.

La 3-0 "zarurile au fost aruncate", dar timişorenii au încercat măcar să mai reducă din diferenţă. Aşa se face că în minutul 72 au avut o ocazie uriaşă. După un corner, executat de Teut, căpitanul Gălan a reluat cu capul de la 8 metri, dar mingea a lovit transversala.

Dacă nu au marcat oaspeţii, au făcut-o, din nou, însă, gazdele, în minutul 76, prin tânărul Chiş-Toie. La această fază, defensiva polistă a fost surprinsă de o pasă a lui Bedea, balonul a ajuns la Chiş-Toie, în interiorul careului, care l-a driblat pe Gakos şi a înscris.

Golul de onoare al bănăţenilor a venit totuşi în minutul 78, când Vucea a marcat din faţa porţii, după centrarea lui Blănaru.

Deşi până la final, când s-a jucat deschis, au mai apărut câteva ocazii, printre care şi cea din minutul 82, când, după o pasă spre portar a lui Bedea, a interceptat Vucea, care însă nu a reuşit să-l învingă pe Goia, scorul a rămas nemodificat şi meciul s-a încheiat cu victoria clară a Luceafărului, cu 4-1.

A fost o victorie aplaudată de cei peste 500 de suporteri ai Luceafărului prezenţi la acest meci, care s-au bucurat că pe Stadionul Iuliu Bodola au putut din nou să asiste la un joc spectaculos de fotbal, cu rezultat favorabil pentru favoriţi.

"A fost un joc bun. A fost consecinţa jocurilor prestate la Călăraşi şi la UTA, fiindcă la Călăraşi am pierdut, dar mai ales în repriza a doua am jucat foarte bine. Cu UTA am jucat, zic eu, bine, dar astăzi au venit şi golurile şi a venit victoria, pe care ne-am dorit-o cu toţii foarte mult, fiindcă ne lipsea. Jocul bun şi victoriile vin după muncă bună, dacă munceşti bine în continuu, mai repede sau mai târziu apar şi rezultatele. Eu zic că am muncit bine de când am început pregătirea, iar acum încep să se vadă şi rezultatele. Sper însă să avem şi continuitate", a declarat, după meci, antrenorul echipei Luceafărul, Alexandru Kiss.


Luceafărul Oradea - ASU Politehnica Timişoara 4-1 (1-0)

Au marcat: Ad. Bedea (min. 23), Fl. Cordoş (min. 48), Arnăutu (min. 56) şi Chiş-Toie (min. 76) / Vucea (min. 78)

Luceafărul Oradea: Goia - Balea, Hlinca – ctp. (min. 69 S. Moga), Cordoş, I. Ban – I. Cuc (min. 73 Cl. Codoban), Feher - Chiş-Toie, Arnăutu, Ad. Bedea – M. Matei (min. 79 C. Roşu). Antrenor: Alexandru Kiss
ASU Poli Timişoara: Gakos - Bilia, Gălan- cpt., Telescu, Taub - Nicolescu - Teut, Ungureanu (min. 60 Bădăuţă), Ţugui (min. 30 Giuricici), Ghinescu (min. 67 Vucea) – Blănaru. Antrenor: Sorin Brîndescu

Au arbitrat: Marius Chioran - Iulian Szekely şi Claudiu Doru Lucaciu (toţi din Cluj-Napoca)

Profitând şi de înfrângerile din deplasare ale celor de la Foresta Suceava şi Dunărea Călăraşi, Luceafărul a urcat două poziţii în clasament, după această etapă, cu 34 de puncte situându-se acum pe poziţia a IX-a.


Etapa a XXVIII-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Unirea Tărlungeni 3-0 (la masa verde)

Metalul Reşiţa - CSM Râmnicu Vâlcea 3-0 (la masa verde)

Vineri:

CS Mioveni - Chindia Târgovişte 2-0

Sâmbătă:

Juventus Bucureşti - Dunărea Călăraşi 1-0

Luceafărul Oradea - ASU Politehnica Timişoara 4-1

Dacia Unirea Brăila - Foresta Suceava 4-1

CS Afumaţi - UTA Bătrâna Doamnă 0-0

Duminică:

Ora 11:00 FC Academica Clinceni - Olimpia Satu Mare

CS Baloteşti şi FC Braşov stau.


În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua vineri, 14 aprilie, de la ora 11, în deplasare, cu CS Balotești.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON