URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 08 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă i-ai întreba pe orădeni ce și-ar dori cel mai mult pentru starea lor de bine, pe primele locuri sigur nu ar fi pasajele sau renovarea clădirilor istorice. Nici măcar terminalul cargo sau cel intermodal. Ca să nu mai spun că nici apariția unor noi firme nu provoacă prea mare entuziasm printre concetățeni. În schimb, la unison și-ar dori ca toate blocurile să fie cât mai repede izolate termic...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
04 Octombrie 2022, 11:44

Lovitură pe la spate: Un şofer drogat de Audi s-a izbit cu maşina de bolidul lui Romi Neguş, în Nufărul (FOTO)

Lovitură pe la spate: Un şofer drogat de Audi s-a izbit cu maşina de bolidul lui Romi Neguş, în Nufărul (FOTO) (montaj foto / sursa: grupul Facebook INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA - Rada David)
Lovitură pe la spate: Un şofer drogat de Audi s-a izbit cu maşina de bolidul lui Romi Neguş, în Nufărul (FOTO) foto: Grupul Facebook Info Trafic Bihor& Oradea Rada David
Lovitură pe la spate: Un şofer drogat de Audi s-a izbit cu maşina de bolidul lui Romi Neguş, în Nufărul (FOTO) sursa: grupul Facebook INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA - Rada David
Lovitură pe la spate: Un şofer drogat de Audi s-a izbit cu maşina de bolidul lui Romi Neguş, în Nufărul (FOTO) sursa: grupul Facebook INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA - Rada David
Lovitură pe la spate: Un şofer drogat de Audi s-a izbit cu maşina de bolidul lui Romi Neguş, în Nufărul (FOTO) sursa: grupul Facebook INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA - Rada David
Lovitură pe la spate: Un şofer drogat de Audi s-a izbit cu maşina de bolidul lui Romi Neguş, în Nufărul (FOTO) montaj: Grupul Facebook Info Trafic Bihor& Oradea Rada David
Lovitură pe la spate: Un şofer drogat de Audi s-a izbit cu maşina de bolidul lui Romi Neguş, în Nufărul (FOTO) foto: Grupul Facebook Info Trafic Bihor& Oradea Rada David
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un şofer drogat, aflat la volanul unui Audi, a provocat un accident rutier luni seara, în faţa fast-food-ului McNeil din Nufărul. Bărbatul a izbit din spate un Audi la volanul căruia se afla cunoscutul interlop orădean Romulus Markovics, alias Romi Neguș.

Fotografiat de martori

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul rutier s-a produs în jurul orei 21, pe strada Nufărului. „Polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Dobrești, care, în timp ce conducea un autoturism, a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime, acroșând din spate un alt autoturism", se arată în informare.

Autoturismul lovit este un Audi A7, la volanul căruia se afla interlopul orădean Romulus Markovics, alias Romi Neguș, fotografii cu incidentul şi protagoniştii fiind publicate şi pe Grupul de Facebook Info Trafic Bihor&Oradea. 

În urma testării preliminare de drog, s-a aflat că şoferul mașinii care a provocat accidentul era "ameţit", rezultatul fiind pozitiv. Ca atare, bărbatul a fost condus la spital, pentru analize. Potrivit surselor BIHOREANULUI, testul de depistare a drogurilor a fost pozitiv pentru ketamină.

Ameţit cu... super acid

Şoferul drogat implicat în accidentul rutier din cartierul Nufărul putea să provoace o tragedie căci ketamina găsită în organismul său provoacă tulburări motorii şi chiar halucinaţii. 

Sedativ folosit ca anestezic general atât în medicina umană cât şi medicina veterinară şi inclusă în lista substanţelor interzise, ketamina e cunoscută în limbaj uzual drept “K”, “Kay”, “Special LA coke”, “Super acid”, “Green”, “Super C”, “purple” şi se consumă în special la petreceri.

Drogul poate provoca halucinaţii, aşa numitul efect “K-hole”, când consumatorul se simte extras din realitate și experimentează senzația de extracorporalitate; pot apărea stări disociative, delir, halucinații vizuale. În doze mari, consumatorul poate avea tulburări de vorbire, poate fi confuz şi dezorientat, poate avea tulburări motorii, căci îi amorţesc mâinile, picioarele şi nu le mai poate mişca, chiar inert, îşi pierde percepţia timpului şi a realităţii.

Cert e că, în cazul şoferului din Dobreşti, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Mă îngrijorează
Tot mai multe accidente apar provocate de persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor. Ar trebui ceva plan din partea miliției române, controale mai dese în trafic, ceva... Nu doar să stăm la pândă cu radarul.
Postat 05 Octombrie 2022, 08:40 de Vio_427
Asigurare
Nu stiu ce e mai grav sa te prinda politia drogat la volan sau sa intri in masina lui Negus. Una e sigura... firma de asigurare nu o sa plateasca nici o paguba din cauza drogului. Dupa valoarea masinii din imagime omul nu cred ca va putea plati reparatia masinii tamponate, o sa i se spuna cat e valoarea iar omul nostru e dator vandut. Pana traieste va plati dobanda...sigur nu va scapa ieftin...daca nu va plati se vor intampla alte mici "accidente"
Postat 04 Octombrie 2022, 20:24 de Hoppmester
Martin
No amu pt un timp, nu o să-ți mai facă Luca cinste cu prafuri, încearcă aspirină.
Postat 04 Octombrie 2022, 19:19 de Sandu2100
@ martin
Mai martin, mai boule cu iq de insecta. Tu ai vazut cum arata porsche-ul ala si cealalta masina? Erau distruse complet pt ca o avut undeva la 150 la ora la impact. Si toate persoanele au fost transportate la spital. Aici nici macar nu i-a iesit airbag-ul, s-a busit cu max 50 la ora, nu de trei ori limita vitezei. Unde mai pui ca dorin luca era si beat si drogat crita si a fugit de la locul accidentului. In concluzie sper ca prietenasul tau dorin luca sa stea la puscarie mult si bine. Si oricum, si cel cu audi isi va primi pedeapsa pe masura.
Postat 04 Octombrie 2022, 16:20 de cristianteofil
Redbull
Fain oraș! Nu găsesc rutieristi drogati numai dupa accidente!
Postat 04 Octombrie 2022, 15:11 de Jianu
mda
Asta e de fapt reclama mascata la McNeil si la Romi Negus. Ii place lui sa mai apara in presa o data la cateva luni, chiar daca nu stie citi. Intrebarea e: ce cauta un cunoscut interlop in libertate?
Postat 04 Octombrie 2022, 14:28 de IrinaLoghin
@martin
vai saracul luca.. Hai sa ne fie mila de el. Cine esti? Taticul lui? sau altcineva din familie care i-a dat Porscheul nou nout? Cum sa nu-l dai ca exemplu? Sa ai totul in viata si sa nu fie de ajuns, sa apelezi la droguri ca sa simti ca traiesti si apoi sa pui in pericol alte persoane. Da, il vrem ca exemplu. La puscarie cu toti drogatii si betivii care se urca la volan.
Postat 04 Octombrie 2022, 14:26 de IrinaLoghin
No name
Nu il stie nimeni pe baiat, nu va patii nimic, spre deosebire de Luca , care, din ambitia unora de a-l da exemplu il terfelesc toate ziarele si primeste cele mai aspre pedepse.
Postat 04 Octombrie 2022, 13:41 de Martin
Doi profesionisti
Asadar si-au dat intalnire doi profesionisti. Dar poate era dealerul lui romica si era in graba sa ii aduca felul 2 dupa gyros.
Postat 04 Octombrie 2022, 12:29 de cristianteofil
Urât din partea lui Audi
Să-i fie rusine lui Audi pentru faptul incalificabil de a droga oameni.
Postat 04 Octombrie 2022, 12:18 de marginan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5975 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON