URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Decembrie 2023, 08:01

Locuitorii cartierului Europa din Oradea reclamă colmatarea periodică a canalizării. Cine e de vină? (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii cartierului Europa din Oradea reclamă colmatarea periodică a canalizării din zonă. Riveranii au sesizat redacția BIHOREANUL cu privire la faptul că în ultimele trei săptămâni au folosit cu mare greutate chiuvetele şi căzile de baie din locuinţe deoarece, conductele fiind înfundate, apa se scurgea cu greutate.

"Nu se scurge apa"

"De aproape o lună, canalizarea din cartier este nefuncţională. Mai ales în zona mai joasă ca cartierului, dinspre complexul comercial Auchan, nu putem face baie, nu putem spăla cum trebuie vasele pentru că, reţeaua fiind înfundată, nu se scurge apa", a reclamat Ciprian, proprietarul unei case din cartier.

Potrivit orădeanului, conductele înfundate din zonă au refulat în stradă, zile în şir, pe lângă capacele de canal.

"Am sunat la Compania de Apă Oradea, toată lumea ne-a spus că se rezolvă, dar nu s-a rezolvat nimic", s-a plâns reclamantul.

Situat în vecinătatea cimitirului municipal, a şoselei de centură şi a campusului universitar, cartierul Europa numără circa 300 de case.

"S-a curăţat şi s-a desfundat"

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii CAO au spus că angajaţii societăţii au intervenit de mai multe ori în zonă.

"După ploile din ultima perioadă am spălat conductele din zonă şi am observat că reţeaua de canalizare din cartierul Europa lucra înecată. Am intervenit de mai multe ori, dar se înfunda din nou la sifonarea de lângă Universitate", a explicat directorul CAO, Lucian Chindlea.

Maşinile de vidanjare au ieşit miercuri din nou în teren. "S-a curăţat şi s-a desfundat reţeaua. Am scos de acolo foarte multe mizerii şi şerveţele umede care nu se aruncă în canalizare, pentru că o înfundă", a spus Chindlea.

În plus, angajații CAO au scos miercuri din canalizarea de pe strada Universității calupuri întregi de grăsime, provenind, cel mai probabil, de la o unitate de alimentație publică din zonă.

Situaţia din cartierul Europa este similară celei din zona Sovata, unde conductele de canalizare se obturează periodic din cauza mizeriilor aruncate de riverani în toalete (foto jos).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Europa
Incet incet, dar sigur cu aceastã conducere liberali neomarxisto-progresistã a uniunii Európa ajunge in budã. Multi, cu toate cãlocuiesc in cartiere mai emancipate europene incã mai traiesc ca si cãnd totul se putea arunca la budã!
Postat 07 Decembrie 2023, 12:04 de iahim
Servetele umede caresepot arunca in toaleta, scrie pe ambalaj
Astea ar trebui interzise sa isi faca reclama mincinoasa si sa mai puna fraza asta pe ambalaj. Am vazut in alte cazuri de canalizare infundata, nu in cel de fata, ca era din cauza scutecelor aruncate in toaleta, ca trebuie sa fie si prostie in lume
Postat 07 Decembrie 2023, 10:03 de unu
Cine-i de vină? Astea sunt întrebări pentru copiii de grădiniță.
1. Proiectantul care s-ar fi gândit că pentru un cartier e suficientă o țeavă de 200mm, în loc să calculeze numărul de locuitori care ar fi impus o secțiune de 300mm cel puțin. 2. CAO pentru că nu asigură întreținerea canalizărilor din oraș și "topește" banii cu acte justificative prin care spune că își face treaba direct și prin diverse "firme de casă" în subcontractare. 3. Municipalitatea că are "cataractă" la ochi când e vorba de verificarea instituțiilor subordonate. 4. Primarul care semnează "ca primarul" tot felul de deconturi visând inutil la al doilea mandat și care prăduiește bugetul local prin tot felul de fantasmagorii, în loc să achite ca ordonator principal de credite ceea ce este necesar pentru viața normală a contribuabililor, care-l țin și-l susțin pe edil strict de decor.
Postat 07 Decembrie 2023, 09:54 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON