URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Aprilie 2010, 18:30

Locotenenţii lui Neguş, condamnaţi la câte 12 ani de închisoare în dosarul Rohozneanu

Locotenenţii lui Neguş, condamnaţi la câte 12 ani de închisoare în dosarul Rohozneanu Alexandru Bundea, 12 ani la "mititica"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Arad s-a pronunţat în dosarul celei mai agresive grupări organizate din Arad, coordonate de Claudiu "Uţu" Rohozneanu, profilate pe tâlhării, şantaje şi taxe de protecţie, grupare destructurată la începutul anului trecut de procurorii DIICOT Arad la scurt timp după un atac comis asupra lui Florin Moldovan, un alt exponent al lumii interlope arădene.

Cele mai mari pedepse le-au luat orădenii Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, respectiv Kopar Sandor şi Lakatos Laszlo, dovediţi de procurorii DIICOT Arad de implicare directă în atacul asupra lui Moldovan.

Cei trei orădeni, membri ai clanului Neguş, au fost condamnaţi la câte 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat, fiind acuzaţi că, pe 10 ianuarie 2009, la comanda lui Uţu Rohozneanu, coordonatorul grupării mafiote din Arad, au atacat victima în plină stradă, cu bâte, cuţite şi săbii şi au înjunghiat-o cu peste 20 de lovituri de cuţit.

Restul grupării a luat pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, respectiv de aderare şi sprijinire la un grup infracţional organizat, tâlhărie, şantaj, lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, tentativă de omor calificat.

Astfel, Uţu Rohozneanu a fost condamnat la opt ani şi 3 luni de închisoare, în timp ce locotenentul său Ioan Vivi Fizidean a primit nouă ani şi trei luni de închisoare. Darius Moisa urmează să execute opt ani şi şapte luni, iar Gheorghe Beleiu a încasat opt ani. Edmond Misăraş, zis Edy Naposim, şi Daniel Dragoman au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare.

Au mai primit pedepse fostul jandarm Viorel Suciu, Constantin Beldiman, Marius Dragoman, Florin Moisa, Lazăr Roman, Ionel Herţa, Marius Datcu zis ''Belmondo'', Moise Covaci zis Bilu', Ovidiu Măeruţiu, Marius Vaştag - câte cinci ani de închisoare, Tiberiu Sabou - doi ani, Ovidiu Orădan, zis ''Suliţă'' - un an şi şase luni, Marinel Cadar - un an, sergentul Claudiu Oană, subofiţer în cadrul IPJ Arad - un an, Gheorghe Arba zis ''Topa'' - şase luni, Ciprian Varga şi Adrian Purcariu - câte 5.000 de lei amendă.

Citeşte întreaga poveste a grupării, aici:  Maurii lui Neguş

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON