URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2024, 20:08

Liga a III-a: Victorii importante pentru Lotus Băile Felix şi Crişul Sântandrei

Liga a III-a: Victorii importante pentru Lotus Băile Felix şi Crişul Sântandrei (foto: captură meciul Lotus Băile Felix - Poli Timișoara)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa a III-a din cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc, programată în acest weekend, a fost una bună pentru echipele bihorene, care din trei meciuri au obţinut două victorii.

Performele rundei sunt Lotus Băile Felix, care a învins acasă Poli Timişoara cu 2-1, şi Crişul Sântandrei, care a reuşit o mare surpriză, câştigând cu 5-2 pe terenul principalei favorite din Seria a 10-a, SCM Zalău.

Doar nou-promovata CS Diosig a pierdut de data aceasta, în deplasare, cu 1-2, pe terenul unei echipe ce se bate la play-off, CSM Olimpia Satu Mare.

Un gol nesperat

În Seria a 9-a, Lotus a primit, vineri, la Sânmartin replica formaţiei SSU Politehnica Timişoara, echipa care în sezonul trecut se bătea cu FC Bihor la promovare.

Jucătorii de la Lotus Băile Felix au reuşit un rezultat de excepţie, învingând cu 2-1 o echipă cu pretenţii şi anul acesta. Raul Tămaş a deschis scorul în minutul 25, iar elevii antrenorului Cosmin Bodea conduceau la pauză cu 1-0.

În minutul 66, Bogdan Istratie a restabilit egalitatea, marcând pentru Poli, pentru ca atunci când nu mulţi se mai aşteptau, în minutul 90+3, fundaşul central al Lotusului, Sergiu Oltean să dea lovitura şi să înscrie cu capul.

Deşi s-a desfăşurat pe ploaie, meciul a fost unul frumos, cu multe faze de poartă. Cel mai important însă, este că Lotus a obţinut o victorie mare şi a urcat pe locul 3 al clasamentului, cu 6 puncte.

În acest duel, pentru echipa din comuna Sânmartin au evoluat: Ad. Barabaș – D. Sala, D. Ghiță, Sg. Oltean, M. Arsene – M. Negru (min. 90+5 Cr. Urbanowski), D. Gheban (min 74 T. Paublusztig), D. Ciurcui, Al. Chindlea – R. Tămaș (min. 90+5 I. Bere) şi D. Duma (min. 78 P. Blăgea).

Victorie surpinzătoare a Crişului

În Seria a 10-a, cei de la Crişul Sântandrei au reuşit o mare surpriză, după ce au învins, tot vineri, acolo unde puţini se aşteptau, la Zalău, echipa care în sezonul trecut a disputat barajul de promovare şi care din nou are pretenţii. Surpriza a fost nu numai că cei de la Crişul au câştigat, cât mai ales scorul cu care au făcut-o, 5-2, după 2-1 la pauză.

Eroul jocului a fost tocmai atacantul Sergiu Pop, cel care înainte a jucat la Zalău şi care acum a marcat de trei ori în poarta fostei sale echipe. El a deschis scorul în minutul 15, după care Vlad Costea l-a majorat în minutul 29, pentru ca scorul pauzei să îl stabilească Vlad Fărcăşan de la gazde, care a marcat în minutul 42.

În repriza a doua, bihorenii au marcat rapid de două ori, prin acelaşi Sergiu Pop, în minutele 51 şi 53. Peste alte zece minute, Vlad Costea a spulberat orice vis de la acest joc al gazdelor, marcând pentru 1-5.

Până la final, Zalăul a redus din handicap, marcând prin Luca Nagy în minutul 72, iar Crişul Sântandrei a obţinut o victorie nesperat de clară şi a urcat pe locul 3 în clasament, cu 6 puncte. Pentru Zalău a fost primul eşec din noua ediţie de campionat.

Antrenorul Călin Cheregi a evoluat în acest meci cu: Anca Trip – L. Hadadea, C. Ntchinda, D. Stan, S. Gondor (min. 65 A. Bagoly) – C. Trip, R. Turcan, Al. Sorian (min. 80 A. Hosu), V. Costea (min. 65 A. Achim) – Sg. Pop (min. 80 R. Pașca) şi R. Popescu (min. 88 L. Prundaru).

CS Diosig rămâne cu un singur punct

Tot în Seria a 10-a a eşalonului al III-lea, CS Diosig, formaţia bihorenă nou-promovată, a avut meci sâmbătă, în deplasare, la Satu Mare, cu CSM Olimpia. A fost un joc greu, pe care l-a cedat la limită, dar printr-un gol primit din penalty, cu două minute înainte de final.

Echipa gazdă a deschis scorul destul de rapid, în minutul 10, prin Dominic Domokos, dar după alte zece minute, CS Diosig a reuşit să egaleze. După o lovitură de colţ, Raymond Lukacs a izbutit să înscrie, scor 1-1.

La pauză a fost 1-1, scor care s-a consemnat mult timp şi în repriza a doua, până către finalul acesteia, în minutul 88, când arbitrul întâlnirii a dictat penalty pentru sătmăreni, penalty care a fost transformat de fostul jucător al FC Bihor, Vadim Calugher. De altfel, la echipa CSM Olimpia au mai evoluat în acest meci, tot titulari, doi jucători care au fost la FC Bihor în sezonul trecut, tânărul Răzvan Săutiuţ şi atacantul Marius Hosu.

Jocul s-a încheiat cu 2-1 pentru gazde, iar CS Diosig rămâne cu un punct în clasament, după trei etape şi ocupă locul 8.

Antrenorul echipei bihorene, Mădălin Popa, a evoluat în această partidă pentru CS Diosig cu: K. Fila – D. Bora, B. Mintaș, C. Letan, Ed. Marina, Ad. Popa, L. Nicoară (min. 75 L. Țifra), R. Gergely (min. 46 C. Roșu), C. Covaciu (min. 80 P. Chiș Toie), D. Marina şi R. Lukacs (min. 60 Zs. Hendre).

În etapa viitoare, Lotus Băile Felix va juca în deplasare cu Viitorul Arad, pentru ca jucătorii de la Crişul Sântandrei să dispute, de asemenea, pe teren străin, meciul cu FC Olimpia MCMXXI Satu Mare. CS Diosig va avea o misiune dificilă din nou, acasă, cu SCM Zalău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON