URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 21 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Octombrie 2024, 11:59

Liga a III-a: Crişul Sântandrei şi CS Diosig au dat lovitura în Maramureş

Liga a III-a: Crişul Sântandrei şi CS Diosig au dat lovitura în Maramureş Crișul Sântandrei a reuşit să învingă Minaur Baia Mare la ea acasă, cu scorul de 4-3 (sursa foto: CS Minaur Baia Mare Fotbal / Facebook)
Liga a III-a: Crişul Sântandrei şi CS Diosig au dat lovitura în Maramureş Crișul Sântandrei a reuşit să învingă Minaur Baia Mare la ea acasă, cu scorul de 4-3 (sursa foto: CS Minaur Baia Mare Fotbal / Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapă interesantă pentru echipele bihorene de fotbal din Liga a III-a în weekend. Acestea au strâns patru puncte, după ce două dintre ele au obţinut rezultate pozitive, pe terenuri unde ne-am fi aşteptat mai greu, în timp ce Lotus Băile Felix a cedat la Pecica.

Prima a evoluat formaţia din comuna Sânmartin, în etapa a 8-a a Seriei a 9-a, pe terenul echipei care anul trecut se bătea cu FC Bihorul pentru un loc în play-off, Progresul Pecica.

Gazdele, care ocupă locul 2 al clasamentului, s-au impus la limită în acest joc, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în prelungirile primei reprize, în minutul 45+1, prin Daniel Călin.

În acest joc, antrenorul Cosmin Bodea a trimis în teren pentru Lotus următoarea formulă: Ad. Barabaş – Cr. Urbanowski, D. Ghiţă, Sg. Oltean, Marian Arsene (min. 83 A. Ştiubea) – T. Bochiş (min. 54 I. Bere), D. Sala, D. Gheban (min. 54 D. Duma), D. Ciurcui, An. Chindlea – R. Tămaş (min. 78 P. Blăgea).

În clasament, cu o etapă înainte de încheierea turului de campionat, Lotus Băile Felix ocupă locul 5, cu 12 puncte şi va disputa următorul meci, acasă, cu Avântul Periam, vineri, 25 octombrie, de la ora 15.

Crişul a răpus liderul

În Seria a 10-a, cele două echipe bihorene, Crişul Sântandrei şi CS Diosig au dat lovitura în judeţul Maramureş, obţinând puncte unde foarte puţini s-ar fi aşteptat. Crişul Sântandrei a fost performera etapei, pentru că a reuşit să răpună liderul şi să învingă Minaur Baia Mare la ea acasă, cu scorul de 4-3. A fost un meci nebun, cu dese răsturnări de scor. La pauză tot Crişul s-a aflat în avantaj, însă, cu  2-1, după ce maramureşenii au deschis scorul, cu ajutorul lui Cahil Ntchinda, care în minutul 18 a "reuşit" un autogol. Sergiu Pop a egalat în minutul 32, iar Vlad Costea a marcat pentru 2-1 în favoarea bihorenilor, în minutul 43.

La cinci minute de la reluare, Denis Ispas a egalat, iar în minutul 60, David Ciubăncan a înscris pentru 3-2 în favoarea gazdelor, care astfel au reuşit să întoarcă situaţia de pe tabelă în favoarea lor. Nu au trecut însă decât două minute, pentru că în minutul 62, Robert Popescu a egalat, iar peste alte trei minute, în minutul 65 a adus victoria echipei Crişul, după ce a realizat dubla, înscriind pentru 3-4.

Trebuie specificat că în repriza a doua, din minutul 53, băimărenii au evoluat în inferioritate numerică, după ce fundaşul columbian Jhon Mondragon a fost eliminat.

Este o victorie foarte importantă pentru Crişul Sântandrei în această etapă, care acum are 16 puncte şi ocupă locul 4.

În partida de pe terenul celor de la Minaur, antrenorul Călin Cheregi a utilizat echipa: I. Anca Trip – L. Hadadea, C. Ntchinda (min. 27 A. Hosu), D. Stan, S. Gondor – C. Trip, R. Turcan, G. Cherman, V. Costea (min. 72 L. Prundaru) – Sg. Pop (min. 87 R. Paşca) şi R. Popescu. 

Diosigul dă semne de reabilitare

O surpriză plăcută a realizat-o şi CS Diosig, echipa de pe ultimul loc în Seria a 10-a, care a reuşit să obţină un punct pe terenul celor de la CSM Sighetu Marmaţiei, un teren greu, de unde foarte puţine echipe pleacă cu puncte. Se pare totuşi că bihorenii de la Diosig au strâns rândurile, într-un târziu, s-au mobilizat şi au reuşit un rezultat pozitiv. Scorul final a fost 1-1, după ce la pauză Diosigul conducea chiar, cu 1-0.

Formaţia bihoreană a deschis scorul foarte rapid, în minutul 2, prin Zsolt Hendre. Egalarea a survenit în partea a doua, în minutul 72, când a marcat Leonardo Mitruscsak.

Rezultatul de 1-1 la Sighet este unul foarte bun pentru CS Diosig, în condiţiile în care formaţia bihoreană a evoluat şi în inferioritate numerică din minutul 50, când Norbert Lorincz a fost eliminat.

În acest duel, antrenorul Zoltan Vig a trimis în teren echipa: K. Fila – D. Bora, B. Mintaş, C. Letan, D. Judea (min. 58 Ed. Marina), Ad. Popa, L. Nicoară (min. 81 D. Mladin), C. Covaciu (min. 58 P. Chiş-Toie), N. Lorincz, C. Roşu (min. 90+2 T. Tobias) şi Zs. Hendre (min. 58 R. Gergely). 

După 8 etape, CS Diosig are 2 puncte şi ocupă în continuare ultimul loc. În următoarea partidă, ei vor susţine un alt joc foarte greu, cu fostul lider, Minaur Baia Mare, pe teren propriu, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 15. Tot atunci, Crişul Sântandrei va juca acasă, cu Vulturul Mintiu Gherlii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5865 RON
  • 1 EUR = 4.9724 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON