URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 August 2013, 09:45

Liceul German va avea propria grădiniţă Waldorf

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Din toamnă, Oradea va avea din nou o grădiniţă Waldorf, în care preşcolarii învaţă după metodele specifice alternativei educaţionale ce pune accent pe creativitatea copiilor.

Înfiinţată în 2010, Grădiniţa Waldorf a funcţionat iniţial într-un spaţiu din cartierul Luceafărul, dar ulterior cele trei grupe s-au mutat la Grădiniţa 50, respectiv la Grădiniţa Orsolya. Acum, la cererea părinţilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean încearcă să le reunească.

Spaţiul identificat de IŞJ Bihor este imobilul de pe strada Călimăneştilor nr. 10, clădire ce aparţinea Şcolii gimnaziale Dacia şi pe care Consiliul Local Oradea, la cerea Inspectoratului Şcolar, a trecut-o în administrarea Liceului Teoretic German Friederich Schiller.

Potrivit şefului IŞJ Bihor, Daniel Negrean, clădirea servea ca şcoală primară, însă din 2008 a fost închisă, din lipsă de elevi, aşa că în prezent este o bună locaţie pentru Grădiniţa Waldorf. "Deocamdată vom muta cele două grupe Waldorf acolo, dar dacă Liceul German va face înscrieri, vor mai fi şi alte grupe în alternativa educaţională", a precizat Negrean.

În pedagogia Waldorf se pune preţ pe dezvoltarea spirituală a copiilor şi pe abilităţile lor practice, pedagogii folosindu-se de mijloace nonconformiste. De regulă, metodele folosite de aceştia sunt artistice, cu foarte multe jocuri, determinându-i pe copii să descopere singuri la ce sunt buni şi ce le place să facă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
adica care este
Adica in care. oh da!
Postat 01 August 2013, 15:37 de Joel
pret?
si pretul care e? In momentul de fata se cere 1200-1300 lei pe luna... putin exagerat.....
Postat 01 August 2013, 13:14 de andrei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON