URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 August 2024, 15:20

Liberalul Teofil Filimon este noul viceprimar al Oradiei, fără votul UDMR și PSD (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liberalul Teofil Filimon este, începând de luni, nou viceprimar al Oradiei. El a fost ales cu votul exclusiv al consilierilor locali ai PNL.

Fără votul UDMR şi al PSD

Filimon a fost singura propunere pentru funcţia de viceprimar făcută în cadrul şedinţei de luni a Consiliului Local Oradea. Nominalizarea acestuia a fost făcută de primarul Florin Birta și de data aceasta s-a votat în urnă, cu bilețele, nu prin sistemul electronic.

"Domnul Teofil Filimon are o experienţă atât în mediul privat, cât şi în cel administrativ, fiind consilier local începând din anul 2012 până în prezent, şi cred că această experienţă îl califică să fie următorul viceprimar. Aceasta este propunerea mea şi vă rog, stimaţi colegi, să o votaţi", a cerut Birta.

Având în vedere maşina de vot zdrobitoare a PNL, care numără în total 20 de mandate, reprezentanţii opoziţiei UDMR şi PSD din Consiliul Local Oradea au refuzat inclusiv să facă alte nominalizări.

"Noi considerăm că maghiarii din Bihor şi Oradea trebuie să aibă o reprezentare în cele două administraţii (n.r. - orădene şi judeţene), aşadar consilierii UDMR se vor abţine de la acest vot", a declarat liderul grupului UDMR din Consiliul Local Oradea, Szabó József.

Poziţia acestuia a fost împărtăşită şi de reprezentanţii PSD. "Grupul PSD nu va face nicio propunere", a spus în numele grupului consilierul Local Adrian Madar.

Un scrutin "în glumă"

Pentru că votul pentru funcţia de viceprimar a fost fără miză, pe durata scrutinului, consilierii locali s-au apucat să glumească.

"Cu cine aţi votat?", l-a întrebat ironic consilierul local Liviu Sabău Popa pe liberalul Teofil Filimon după şi-a introdus votul în urnă.

La rândul său, secretarul Consiliului Local Oradea, Eugenia Borbei, a glumit cu consilierii opoziţiei. "Urmează la vot domnul Liviu Sabău Popa. Vă rog să îl luaţi şi pe domnul consilier local Szabó József, dacă tot sunteţi împreună", le-a spus Borbei ca la școală celor doi consilieri care, plictisiţi de scrutin, vorbeau între ei stând în picioare.

În același spirit, liberala Anca Popescu i-a complimentat pesedistului Sabău Popa tricoul roşu, cu care venise la şedinţă, cu trimitere, probabil, la culoarea partidului. Social-democratul i-a răspuns la rândul său ironic: "E frumos, dar să nu mergeţi cu el la Kaufland, că vă confundă lumea cu angajaţii de la raft".

"Un om onest care îşi iubeşte oraşul"

În urma votului, Teofil Filimon a fost ales viceprimar cu votul exclusiv al consilierilor liberali.

"Din totalul de 22 de buletine de vot au fost exprimate 22 de voturi. Dintre acestea, 17 voturi "pentru", 1 vot "împotrivă" şi 4 voturi nule", a citit după numărătoarea buletinelor de vot reprezentantul comisiei de vot, consilierul PNL Adrian Tirla.

Odată ales, Filimon şi-a luat locul la prezidiu încadrat de viceprimarul Antonia Nica şi preşedinta de şedinţă Camelia Dulcă.

"Sunt profund onorat să fac parte dintr-o echipă performantă", a declarat noul viceprimar. Teofil Filimon s-a definit ca "un om onest care îşi iubeşte oraşul natal" şi a încheiat cu formula "Dumnezeu să binecuvânteze Oradea şi România, Doamne ajută!".

Așa cum BIHOREANUL a mai arătat, Teofil Filimon va avea un mandat de viceprimar scurt, până în luna noiembrie, când vor fi instalați în funcţie noii consilieri locali aleşi în urma scrutinului din 9 iunie.

Liberalul a preluat postul vacandat de fostul viceprimar Marcel Dragoş, care fost instalat ca prefect de Bihor săptămâna trecută, în urma demisiei lui Dumitru Ţiplea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
intre
menejerasii si viniturile in oradea , intrebarea era cine-i cel mai poicait intre aromele neoprotestante , bapti sau penti , si raspunsul este in functie de unde vin ajutoarele si cat de obedienti este supusii ..
Postat 27 August 2024, 12:38 de sodelica
oare si insul e si mason?
ca pocoit in gizas sigur e.intreb asta ca si el e din aceasi shleata ca sii dacian palade
Postat 26 August 2024, 20:47 de florea
mutre
Uitati-va la mutrele celor din poze: marionete perfecte. Li se citeste obedienta pe fata. De-asta se si afla pe acolo si de-asta si sunt promovati: sunt obedienti.
Postat 26 August 2024, 17:57 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON