URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Septembrie 2021, 14:15

Let’s do it, Bihor: Pompierii, jandarmii, angajaţii din penitenciar şi deţinuţii au trecut la curăţenie (FOTO / VIDEO)

Sâmbătă, a fost marea curăţenie în Bihor, "Let’s do it, Bihor", prilej cu care atât cetăţenii de rând, cât şi reprezentanţii unor instituţii, au ieşit să facă curăţenie în natură. Printre cei care au participat la campanie se numără şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, ai jandarmilor, dar şi ai Penitenciarului.

Conform unui comunicat al ISU Crişana, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita, Detaşamentului de Pompieri Salonta, Staţiei de Pompieri Aleşd şi Staţiei de Pompieri Ştei au acţionat sâmbătă, pentru curăţarea mai multor zone din raioanele de intervenţie ale subunităţilor menţionate (străzi, păduri, parcuri etc.).

"În urma acţiunilor de igienizare a locurilor menţionate, pompierii militari bihoreni implicaţi în campanie, au adunat peste 150 de saci de deşeuri", arată comunicatul.

Şi jandarmii au făcut curăţenie în mai mult zone.

"Începând de pe Vârful Bihorul, liziera pădurii Nojorid, ştrandul din localitatea Marghita şi Monumentul Eroilor din localitatea Leş, am fost prezenţi cu voie bună si saci în mâini pentru a duce la bun sfârşit "misiunea" de igienizare a zonelor repartizate. Urmare a acţiunii de astăzi, peturile, ambalajele din plastic şi hârtii, cutii, sticle şi alte resturi menajere lăsate la întâmplare, nu vor mai ajunge în albia râurilor sau în gropile şi şanţurile de la marginea pădurilor. Sperăm că aceste destinaţii preferate pentru plimbări în natură şi frecventate de turişti şi bihoreni pe tot parcursului anului, să rămână curate pentru totdeauna!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Bihor.

De asemenea, 25 de angajaţi împreună cu copiii acestora, dar şi 12 deţinuţii Penitenciarului s-au pus pe curăţenie, în Oradea, dar şi la liziera pădurii Nojoridului.

"Prin participarea voluntară a persoanelor private de libertate la această acţiune se urmăreşte implicarea efectivă a penitenciarului în viaţa comunităţii, astfel încât să devină o parte activă a acesteia, pentru a facilita demersurile de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, respectiv adoptarea unor modele prosociale de comportament de către acestea", arată un comunicat al instituţiei.

"Let’s do it, Bihor!" s-a desfăşurat sâmbătă, în colaborare cu şcolile şi cu primăriile din judeţ. Doritorii au avut doar de completat pe Facebook, organizatorii asigurând, la nevoie, inclusive mănuşi şi saci. Până miercuri la prânz, erau înscrişi 3.028 de bihoreni, după cum au anunţat, joi, organizatorii.

În acest an, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au dat 43 de amenzi pentru eliminarea necorespunzătoare a deşeurilor ori incendierea lor, în valoare totală de peste 760.000 de lei. Puncte unde gunoaie apar mereu, a spus Crişan, sunt pădurea de la Leş-Miersig, drumul judeţean între Bicăcel şi Holod ori în Şuncuiuş, în zona podului Bălnaca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON