Sâmbătă, a fost marea curăţenie în Bihor, "Let’s do it, Bihor", prilej cu care atât cetăţenii de rând, cât şi reprezentanţii unor instituţii, au ieşit să facă curăţenie în natură. Printre cei care au participat la campanie se numără şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, ai jandarmilor, dar şi ai Penitenciarului.
Conform unui comunicat al ISU Crişana, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita, Detaşamentului de Pompieri Salonta, Staţiei de Pompieri Aleşd şi Staţiei de Pompieri Ştei au acţionat sâmbătă, pentru curăţarea mai multor zone din raioanele de intervenţie ale subunităţilor menţionate (străzi, păduri, parcuri etc.).
"În urma acţiunilor de igienizare a locurilor menţionate, pompierii militari bihoreni implicaţi în campanie, au adunat peste 150 de saci de deşeuri", arată comunicatul.
Şi jandarmii au făcut curăţenie în mai mult zone.
"Începând de pe Vârful Bihorul, liziera pădurii Nojorid, ştrandul din localitatea Marghita şi Monumentul Eroilor din localitatea Leş, am fost prezenţi cu voie bună si saci în mâini pentru a duce la bun sfârşit "misiunea" de igienizare a zonelor repartizate. Urmare a acţiunii de astăzi, peturile, ambalajele din plastic şi hârtii, cutii, sticle şi alte resturi menajere lăsate la întâmplare, nu vor mai ajunge în albia râurilor sau în gropile şi şanţurile de la marginea pădurilor. Sperăm că aceste destinaţii preferate pentru plimbări în natură şi frecventate de turişti şi bihoreni pe tot parcursului anului, să rămână curate pentru totdeauna!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Bihor.
De asemenea, 25 de angajaţi împreună cu copiii acestora, dar şi 12 deţinuţii Penitenciarului s-au pus pe curăţenie, în Oradea, dar şi la liziera pădurii Nojoridului.
"Prin participarea voluntară a persoanelor private de libertate la această acţiune se urmăreşte implicarea efectivă a penitenciarului în viaţa comunităţii, astfel încât să devină o parte activă a acesteia, pentru a facilita demersurile de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, respectiv adoptarea unor modele prosociale de comportament de către acestea", arată un comunicat al instituţiei.
"Let’s do it, Bihor!" s-a desfăşurat sâmbătă, în colaborare cu şcolile şi cu primăriile din judeţ. Doritorii au avut doar de completat pe Facebook, organizatorii asigurând, la nevoie, inclusive mănuşi şi saci. Până miercuri la prânz, erau înscrişi 3.028 de bihoreni, după cum au anunţat, joi, organizatorii.
În acest an, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au dat 43 de amenzi pentru eliminarea necorespunzătoare a deşeurilor ori incendierea lor, în valoare totală de peste 760.000 de lei. Puncte unde gunoaie apar mereu, a spus Crişan, sunt pădurea de la Leş-Miersig, drumul judeţean între Bicăcel şi Holod ori în Şuncuiuş, în zona podului Bălnaca.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.