URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 08 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Octombrie 2024, 21:25

La sesizarea orădenilor, Poliţia Locală a sancţionat constructorii unui bloc de pe strada Tudor Vladimirescu

La sesizarea orădenilor, Poliţia Locală a sancţionat constructorii unui bloc de pe strada Tudor Vladimirescu foto: Oradea City Report
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală din Oradea a sancţionat luni constructorul care ridică un bloc în strada Tudor Vladimirescu în urma reclamaţiilor făcute, în aceeaşi zi, de către un orădean.

„Noroiul este împrăştiat pe stradă!”

Echipajele Poliţiei Locale au ieşit să verifice situaţia în urma unei sesizări făcute prin aplicaţia Oradea City Report.

„Pe strada Tudor Vladimirescu 85 se poartă pământ cu maşini mari de mai bine de o lună şi nu sunt curăţate la ieşirea de pe teren, iar noroiul este împrăştiat atât pe Tudor Vladimirescu, cât şi pe străzile învecinate", a reclamat pe platforma menționată, luni dimineaţă, un orădean.

„Normal ar fi să cureţe roţile de noroi înainte de intrarea pe carosabil şi să nu murdărească tot oraşul de noroi", a adăugat cetățeanul.

Întâi avertisment, apoi amendă

În teren, polițiștii locali au văzut că cele reclamate se confirmă.

„Poliţiştii locali au constat că urmele de noroi lăsate de maşini provin de la şantierul unui bloc de locuinţe pe care Prima îl construieşte pe strada Tudor Vladimirescu între magazinul Penny şi blocurile ARED", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Poliţiştii locali au sancţionat cu avertisment una dintre firmele implicate în construcția blocului, Sivadum Prest, şi au cerut curățarea carosabilului (foto jos). Măsura a fost luată în contextul în care constructorii se află la prima abatere. 

„Faţă de cele constatate, agenţii din teren au dat constructorului măsuri de menţinere a curăţeniei în zona şantierului, în caz contrar acestea putând fi sancţionat contravenţional în baza Hotărârii de Consiliu Local 909 din 2009”, a spus Milian.

Conform normativului, în funcţie de gravitatea faptei, sancţiunile variază între 1.000 lei şi 2.500 lei.

Situație similară pe Făgărașului

Tot luni, după verificări în teren, poliţiştii locali din Oradea au sancţionat cu avertisment, pentru fapte similare, şi constructorul căminelor studenţeşti din strada Făgăraşului (foto jos).

Potrivit directorului Milian, în fiecare zi, de luni până sâmbătă, poliţiştii fac zilnic între 5 şi 10 verificări ale autovehiculelor grele în trafic pentru a constata eventuale nereguli.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
stiti a cui este terenul?
Acolo a fost "Drumuri nationale". A cui este firma? No vedeti de ce nu s-au luat masuri pecuniare, doar vorbarii(avertismente)? Ia incerca tu amarastene sa faci mizerie pe strada si vezi daca te alegi doar cu vorbarii(avertizmente) de la militieni?
Postat 08 Octombrie 2024, 00:13 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5425 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON