URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iunie 2013, 11:08

La Oradea, România a învins Slovacia cu 30-22 şi este din nou calificată la Campionatul Mondial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa României s-a impus sâmbătă seara, la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 30-22, după ce la pauză a condus cu 18-14, în faţa echipei Slovaciei şi s-a calificat la pas pentru turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc în luna decembrie. În tur, echipa naţională a câştigat meciul în deplasare cu 23-21.

Deşi se află în reconstrucţie şi i-au lipsit şi câteva jucătoare, accidentate, echipa României s-a comportat bine pe parcursul acestui joc, conducând de la început şi până la sfârşit. Pe final, având deja o diferenţă confortabilă pe tabelă, antrenorul Gheorghe Tadici a trimis în teren şi rezervele.

Cea mai bună marcatoare în acest joc a fost Adriana Ţăcălie, autoare 11 goluri, în timp ce de la oaspeţi s-a remarcat în special Alzbeta Tothova, cu 7 reuşite trecute în cont.

De precizat că selecţionerul Tadici a trimis-o în poartă pe Paula Ungureanu în prima repriză, în timp ce în repriza secundă a apărat Mirela Nichita, ambele având o prestaţie foarte bună şi fiind îndelung aplaudate de public.

"Mă bucur de evoluţia fetelor din acest joc. Sunt fete muncitoare, care acceptă disciplina. Atmosfera a fost foarte frumoasă de pregătire. Au acceptat în această perioadă şi câte două antrenamente pe zi. Au venit la pregătire ori de câte ori a trebuit şi rezultatul se vede prin puterea de luptă şi prin omogenizarea pe care am reuşit-o în condiţiile în care avem multe debutante", a declarat, la final, selecţionerul echipei României, Gheorghe Tadici.

"Nu pot să fiu fericit însă până când şi băieţi o vor lua pe drumul echipei feminine. Astăzi a fost o confirmare că noua echipă a României e orientată către performanţă. Sper s-o realizeze în anii următori, în aşa fel încât să ajungă la Olimpiada din Brazilia, unde ştiţi că este drumul final al acestei echipe. Evoluţia de astăzi m-a impresionat prin determinarea echipei. Vreau să remarc prezenţa unui public cunoscător, care a fost într-adevăr al optulea jucător de pe teren şi sunt convins că echipele naţionale ale României vor mai reveni la Oradea", a spus, la final, la rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

"Ne aşteptam să fie un meci foarte greu, şi echipa Slovaciei a venit aici să-şi joace şansa. Toată echipa ne-am mobilizat bine, mai ales după meciul din deplasare, care n-a fost chiar foarte bun", a declarat cea mai bună marcatoare a jocului Adriana Ţăcălie.

Echipa României este singura formaţie din lume calificată la toate ediţiile turneului final al Campionatului Mondial de handbal feminin.

În alte partide din manşa a II-a a barajului de calificare la Campionatul Mondial de handbal feminin, desfăşurate sâmbătă seara, Polonia a învins Suedia cu 32-31 şi a furnizat surpriza, calificându-se pentru turneul final, iar Cehia a dispus cu 26-21 de Islanda şi, de asemenea, a obţinut calificarea.


România - Slovacia 30-22 (18-14)
Marcatoare România: Ţăcălie 11 goluri (6 din 7 metri), Brădeanu 4, Pintea 4, Nechita 4, Buceschi 3 (1), Chiper 2 (1), Agrigoroaie 1 şi Marin 1 gol.
Principale marcatoare Slovacia: Tothova 7 (4), Jakubisova 5, Michnova 3 şi Szollosiova 3.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Felicitari fetelor noastre !!!
Romania, este singura echipa din lume calificata la toate editiile Campionatului Mondial.
Postat 10 Iunie 2013, 02:42 de 24/7
Am fost la meci.
A fost o atmosfera extraordinara, asa cum este de fiecare data cand nationala joaca aici.
Postat 10 Iunie 2013, 00:45 de Hai Romania!
Tot asa, fetelor!
Succes la mondiale!
Postat 10 Iunie 2013, 00:43 de Hai Romania!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON