URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Octombrie 2024, 11:40

La mulți ani, orădeni! Mesajul primarului Florin Birta de Ziua orașului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ne apropiem de ziua de 12 octombrie, Ziua Orașului Oradea, un moment de sărbătoare și reflecție pentru toți cei care contribuie la dezvoltarea acestui loc special. Cu această ocazie, doresc să vă transmit cele mai calde urări și să vă mulțumesc pentru implicarea activă în transformarea Oradiei într-un oraș modern, dinamic și prietenos cu mediul.

Azi, Oradea se dezvoltă rapid și sustenabil, cu sprijinul fondurilor nerambursabile europene, care sunt un catalizator important pentru toate aceste investiții.

Zestrea verde a orașului este una dintre cele mai importante priorități. Continuăm să investim în extinderea și modernizarea zonelor verzi, astfel încât să creăm un mediu urban sănătos și plăcut. În ultimii ani, am extins parcurile în cartierele orașului. Reabilitarea parcurilor istorice din zona centrală reprezintă o prioritate pentru noi, la fel ca viitoarele investiții în grădini publice și termale, pe care le vedem ca fiind esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții în Oradea.

Vom face pași importanți în modernizarea iluminatului public prin implementarea sistemelor LED, ce reduc consumul de energie, și vom transforma cartierul Nufărul într-un exemplu de sustenabilitate urbană, cu spații verzi și infrastructură modernă. Prin reabilitarea termică a blocurilor, școlilor, grădinițelor și creșelor vom asigura eficiența energetică și un consum redus de resurse.

Ne concentrăm, în continuare, și pe infrastructura rutieră, prin investiții semnificative pentru un trafic fluent și eficient. Suntem conștienți că semaforizarea inteligentă și asigurarea undei verzi contribuie la reducerea timpilor de așteptare și a emisiilor de noxe, făcând traficul din oraș mai puțin poluat.

Continuăm să dezvoltăm un transport public curat, extinzând flota de tramvaie și autobuze ecologice. Totodată, investim în transportul pe calea ferată, integrat la nivel metropolitan, pentru a asigura mobilitate durabilă și modernă.

Toate aceste proiecte reflectă angajamentul nostru pentru un oraș modern, verde și eficient. La mulți ani, Oradea! La mulți ani, orădeni!

Florin Birta
Primarul Oradiei

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Momentul de reflecție la birtinezi ...
... este unul profund de refracție, cu tot haosul urbanistic creat în oglindă după chipul și asemănarea cu ei înșiși.
Postat 11 Octombrie 2024, 12:32 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON