URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sincer, nu mai credeam că se va alege ceva din stadionul cel nou al Oradiei, la ce constrângeri financiare se arată în acest an. Dar se pare că ori deja era pe țeavă și nu se mai putea anula investiția, ori că cineva acolo sus ne iubește...
Zic şi eu
Adrian Cris
În nici două luni, Ilie Bolojan și-a zdrențuit imaginea la care a trudit 20 de ani ca prefect de Bihor, primar al Oradiei și președinte al Consiliului Județean. Din favoritul de astă-toamnă al unor șefi de partide - și „de stânga”, și „de dreapta” - pentru funcția de premier, a devenit el însuși șef de partid, ce-i drept interimar, iar PNL încă nu dă semne că s-ar fi hotărât să redevină liberal.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Mai 2020, 21:00

La comanda prefectului Ţiplea, poliţişti şi jandarmi verifică dacă orădenii şi bihorenii poartă măşti în spaţiile închise. Au descoperit că mulţi nu o fac... (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul de Bihor Dumitru Țiplea a dispus, după trecerea la starea de alertă, demararea unei acțiuni de conștientizare a cetățenilor cu privire la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Poliţiştii şi jandarmii au descoperit sute de orădeni şi bihoreni care nu respectau regulile. În prima fază, aceştia doar i-au atenţionat, urmând ca în perioada următoare să fie aplicate şi amenzi. 

Potrivit unei informări transmise, vineri, de Instituţia Prefectului Bihor, acțiunea a fost desfășurată de echipe mixte compuse din cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor și ale Poliției Locale.

"În cadrul activităților desfășurate în perioada 19-21 mai la nivelul județului Bihor, au fost verificate 616 persoane (neincluzând Oradea) cu privire la utilizarea obligatorie a măștii, conform prevederilor în vigoare. În urma verificărilor au fost atenționate 288 de persoane care nu respectau obligativitatea de a purta masca de protecție în spațiile menționate, din care 105 în mijloacele de transport în comun și 183 în alte spații publice închise", se arată în informarea Prefecturii.

Cu alte cuvinte, circa 46% dintre persoanele verificate în judeţ nu respectau regulile.

În Oradea, prima serie de controale a avut loc în perioada 16-20 mai. "Echipele mixte de polițiști și jandarmi au constatat că, din 868 persoane, 290 nu purtau masca de protecție în mijloacele de transport în comun, respectiv în spațiile publice închise în care s-au efectuat verificările", transmit reprezentanţii instituţiei. 

În Oradea, deci, circa 33% din persoanele verificate nu purtau măştile obligatorii.

Acţiunile desfăşurate până acum nu au avut ca obiectiv aplicarea de sancţiuni, însă acestea ar putea urma, subliniază Instituţia Prefectului Bihor: "Activitățile de verificare vor continua pe toată durata stării de alertă instituită la nivel național și, dacă se constată nerespectarea măsurilor în vigoare, se vor aplica sancțiuni conform prevederilor legale".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Bilete si abonamentele la control
Dacă ar umbla cu ei și controlorii, ar avea și activitate cu "șmecherii", care sunt evitați de frică de către controlori.
Postat 24 Mai 2020, 09:21 de zsizsi
scortosul
Plin pe Republicii azi, de la Vodafone la DM am fost interpelat de două grupuri de cerșetori, aceiași de zeci de ani conduși de nevasta bulibașei din Ineu. Mai iau câte o amendă care n-o plătesc, mai dau cu ciocu și îs bine mersi.
Postat 23 Mai 2020, 21:21 de oradeaveche
Intreb si eu
Ne izolam, ne protejam, facem tot felul, de declaratii da cu tuciurii care bantuie orasulsi supermarcheturile nu-I mai intreaba nimeni de nimic? Ei ce declara, ce scriu in declaratiile cu care vin in Oradea?
Postat 23 Mai 2020, 16:48 de scortosul
Educație.
M-am întâlnit cu ei pe perioada stării de urgență, mi-au vorbit frumos, le-am vorbit frumos, s-a încheiat frumos. Dacă ești arogant, atotștiutor, normal să-ți iei amendă. Ceea ce nu ascunde problema, educația nu se face în uniformă, dar ăsta-i sistemul, ce să faci.
Postat 23 Mai 2020, 08:28 de oradeaveche
Prefectul nu comandă ...
... ci coordonează ceva ce nu știe !?!
Postat 23 Mai 2020, 07:51 de CrisDumi
Aha, el cerea amenzile alea record
Probabil dl. Tiplea spera ca si pe luna mai tot Bihorul sa fie campion la amenzi. Aia da mandrie!
Postat 23 Mai 2020, 00:00 de Neutryno
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8347 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON