URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 August 2021, 18:52

La cererea orădenilor, Cartierul Tineretului va avea 1,5 hectare de parc cu loc de joacă pentru copii și două terenuri de sport (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cartierul Tineretului din Oradea va avea 1,5 hectare de parc cu loc de joacă pentru copii şi două terenuri de sport în zona străzii George Bacaloglu.

Investiţia în valoare de 1,7 milioane lei a fost cerută de orădeni încă din 2019 printr-un proiect de bugetare participativă.

"În cadrul proiectului se vor amenaja un parc cu loc de joacă pentru copii, alei pietonale dotate cu bănci, zone verzi şi se vor realiza două terenuri de sport multifuncţionale. În prezent, zona este lipsită de facilităţi de agrement şi sport", a declarat Adina Popa, directorul adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, locul de joacă va fi mobilat cu leagăne, căsuţe cu turnuri şi diferite echipamente pe categorii de vârstă.

"Totodată, vegetaţia arboricolă prezentă pe amplasament va fi completată cu 132 de arbori din speciile stejar, arţar, prun ornamental şi catalpa", se menţionează în comunicat.

Viitorul parc va avea 37 de bănci, 11 coşuri de gunoi şi 53 de corpuri cu LED pentru iluminatul aleilor, locului de joacă şi a terenurilor de sport.

Amenajarea parcului va fi făcută de asocierea firmelor Construcţii Bihor şi Proexco în termen de şase luni din care două pentru proiectare şi patru pentru execuţie.

Parcul, în momentul de faţă un loc viran acoperit cu vegetaţie spontană, va deservi 300 de familii care locuiesc în zonă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
alte detalii - desteptati-va specialistilor din pix si puneti-va mintea la contributie!
toaleta, cismele, aparate/spatii de joaca descrise detaliat exista in proiect? dar o sala de joaca ridicata pe structura metalica asemenatoare celei din oraselul copiilor exista? ce facem cu copiii cand afara e canicula, ninge, ingheata, ploua, etc? - ii scoatem din casa in parc doar primavara si toamna, cand e cer senin si temperaturi intre 10-20 grade? *** o chestie regretabila pe care o fac inteligentii care se ocupa de proiectele parcurilor e sa creada ca 2 leagane si o roata cu 3 caluti sunt de ajuns pt copii - e nevoie de ceva mult mai mult decat anostele si caraghioasele parcuri care se ridica in cartiere!
Postat 02 August 2021, 22:56 de roger
Parc, parc... dar restul?
Mi se pare dubios ca un nou cartier oradean sa n-aiba cel putin o biserica noua. Pana si-n peretele spitalului municipal s-a facut una, ca sa nu zic si de restul, rasarite aiurea, prin oras. Unde sa lucreze popii tineri, cu pile acolo sus sau mai jos, care-si termina fara rost studiile?
Postat 02 August 2021, 20:09 de Doru2019
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON