URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 01 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2011, 15:34

La 15 ani de la înfiinţare, Habitat pentru Umanitate sărbătoreşte ajutând alţi sărmani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Habitat pentru Umanitate Beiuş, organizaţia cunoscută pentru construcţia de locuinţe pentru nevoiaşi, a sărbătorit, sâmbătă, 15 ani de la înfiinţare.

44 de voluntari de la Provident Financial împreună cu 10 voluntari din Marea Britanie au fost prezenţi pe şantierul Habitat, pentru a aniversa prin muncă 15 ani de când asociaţia beiuşană ajută familiile nevoiaşe din România să locuiască în condiţii decente prin construirea de locuinţe, prin reabilitarea celor existente sau altfel.

"La Oradea voluntarii au lucrat la realizarea unor finisaje interioare şi exterioare la două case Habitat şi au pregătit căile de acces pentru alte locunţe. În plus, pe lângă munca propriu-zisă, voluntarii au aflat mai multe despre Habitat şi au avut parte de multă distracţie", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

"Eu am decis să revin alături de Habitat după ce şi anul trecut am participat la construcţia Casei de Paşti pentru o familie săracă din Bunteşti. Atunci mi-am propus să mă implic în continuare în astfel de proiecte şi iată-mă din nou aici. Chiar dacă niciunul dintre noi nu avem experienţă în prepararea betonului, în gletuit sau finisat pereţi, ne-am descurcat foarte bine sub îndrumarea celor de la Habitat, iar la finalul zilei ne-am atins obiectivul şi totul a ieşit minunat", a spus Ramona Anca Mureşan, unul dintre voluntarii Provident.

Habitat s-a înfiinţat în urmă cu 35 de ani, în prezent organizaţia activând în 100 de ţări şi având mii de filiale în toată lumea. În total, peste 500.000 de familii au primit sprijin din partea Habitat. În România asociaţia a luat fiinţă în octombrie 1996 la Beiuş, în prezent existând filiale în 7 oraşe: Beiuş, Cluj, Comăneşti, Craiova, Cumpăna, Ploieşti, Rădăuţi ce acoperă toate regiunile ţării.

"Primul mare eveniment organizat de Habitat a fost în 1999, EclipseBuild99, cu ocazia eclispei totale de soare, când în 9 zile am construit 10 case cu ajutorul a 380 de voluntari. A fost un proiect deosebit care ne-a dat un elan extraordinar şi ne-a ajutat ca an de an să creştem programul şi să ne extindem apoi activitatea în tot judeţul şi în toată ţara", a afirmat Marcel Coroiu, membru fondator şi preşedintele Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Habitat Beiuş a realizat an de an evenimente speciale, fiind un deschizător de drumuri pentru programul Habitat nu doar în România ci şi în Europa prin proiectele pilot pe care le-a realizat.

Astfel, în 2000 a ajutat primele familii de romi să obţină o locuinţă decentă, apoi în anii următori a realizat, pe rând, prima mansardare, prima locuinţă multifamilială, prima construcţie accelerată... În acelaşi timp a iniţiat o serie de evenimente speciale cum ar fi Casa de Paşti, ce constă în sprijinirea uneia sau mai multor familii să obţină o locuinţă sănătoasă chiar în Săptămâna Mare.

"Din 1996 şi până în prezent peste 300 de familii de bihoreni au fost ajutate de Habitat pentru Umanitate Beiuş să trăiască în condiţii decente. Habitat şi-a propus ca în următorii cinci ani să dubleze numărul beneficiarilor şi totodată să declare Beiuşul ca primul oraş din România din care a fost eradicată locuirea sărăcăcioasă", se mai arată în comunicatul organizaţiei.

În săptămâna 24-28 octombrie, atât în Oradea cât şi în Beiuş vor avea loc alte acţiuni de voluntariat, din partea aceleiaşi organizaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
hotii...de la habitat
vai si amar de HABITAT, cei mai mari hoti din Beius, prea mult scrieti de niste hoti si pungasi care fura, chefuiesc non stop...din restaurant in restaurant...vai si amar de capu vost si a lor!
Postat 23 Octombrie 2011, 20:51 de PREA MULTA RECLAMA
de ce rromi ???
ce fain ar fi daca fundatia asta ar ajuta romani, unguri, slovaci si ce mai suntem pe aici, nu t.i.gani ...
Postat 23 Octombrie 2011, 19:39 de xfiles
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON