URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 09:01

Justiție întârziată: Soţii Dindelegan şi fosta decăniță Chipea scapă de proces. De ce merge rectorul Bungău mai departe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se apropie de final faimosul proces de corupţie privind mai-marii Universității din Oradea, în care DNA o acuză pe psihologa Camelia Dindelegan că, prin intermediul consortului, preotul ortodox Marin Dindelegan, i-ar fi cadorisit pe rectorul Constantin Bungău - cu o cravată și butoni - şi pe decăniţa de la acea vreme a Facultăţii de Științe Socio-Umane, Floare Chipea, pentru a o sprijini să promoveze în gradul de profesor universitar.

Dar nu mulţumită judecătorilor se apropie finalul, căci după 8 ani procesul încă se judecă în primă instanţă, la Tribunalul Bihor, ci a inculpaţilor.

Bihorel a aflat că zilele trecute, profitând că faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris în luna februarie, soţii Dindelegan şi Floare Chipea au cerut încetarea procesului din acest motiv.

Singurul împricinat rămâne, deci, rectorul Constantin Bungău, care, mai încăpăţânat, e chitit să-şi demonstreze nevinovăţia pe considerentul că „fapta nu există”, nu pe prescripție.

Dar, la cât de „grăbită” e Justiţia bihoreană, s-ar putea ca omul să se pensioneze de la Universitate şi să rămână tot inculpat...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Omul are sange in instalatie.
Felicitari! Asta inseamna barbat. (azi nici hotii nu mai sunt hoti) Sa demonstreze ca este nevinovat. Dece sa ramana cu pata morala toata viata si copii lui sa creada ca a fost un hot. Astfel o va credita si pe Dindelegan ca a ramas cu gradul de Profesor in mod meritat nu pe bani. Asta este marea coruptie in Romania? Esti tare Rectore Bungau.
Postat 22 Octombrie 2024, 12:06 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON