URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Octombrie 2024, 10:12

Justiție ciudată: Procurorul Berce de la DNA Oradea, nevoit să mai muncească 10 ani pentru o pensie de magistrat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul trecut, BIHOREANUL a dezvăluit cum a reuşit ex-judecătorul Ovidiu Galea să iasă la pensie ca magistrat, fără să aibă vechimea cerută de lege.

Omul fusese deconspirat că a făcut poliţie politică şi se cam grăbea, căci pierduse în prima fază procesul cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi, ca să nu mai trebuiască să aştepte verdictul final, care îl putea lăsa şi fără robă, şi fără pensia specială, a deschis un nou proces în care, cu ajutorul unei foste colege de instanță, Dana Gârbovan, acum președintă a Curții de Apel Cluj, a obţinut asimilarea vechimii de poliţist de frontieră ca jurist.

Ei bine, nu la fel s-a întâmplat în cazul procurorului Gheorghe Berce de la DNA Oradea, după cum a constatat acum Bihorel.

Berce şi-a depus anul trecut dosarul de pensie incluzând cei 10 ani în care a fost polițist drept vechime în magistratură, dar atât angajatorul, cât și Curtea de Apel Alba Iulia, printr-o decizie definitivă din iunie 2024, i-au respins cererea, pe motiv că „nu constituie vechime utilă pentru eliberarea din funcţia de procuror”.

Ca atare, spre deosebire de Galea, se poate pensiona abia peste un deceniu...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON