URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Februarie 2023, 11:47

Jumătate RER, jumătate tu! Pe 6 februarie, începe o nouă campanie de colectare a deșeurilor mari în Oradea

Jumătate RER, jumătate tu! Pe 6 februarie, începe o nouă campanie de colectare a deșeurilor mari în Oradea FLUXURI SEPARATE. Cele două categorii de deșeuri, voluminoase și periculoase, vor fi ridicate de RER Vest cu utilaje diferite
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care vor să îşi înnoiască locuinţele primesc o mână de ajutor de la RER Vest. Pe 6 februarie, compania de salubritate va demara prima campanie de colectare a deşeurilor voluminoase şi periculoase din anul 2023. Timp de două săptămâni, orădenii vor putea preda gratuit deşeuri.

Pe bază de contract

Campania de colectare a deşeurilor se va întinde din 6 până pe 17 februarie. Orădenii se vor putea înscrie la predarea deşeurilor începând din 6 februarie, cu un simplu telefon la numărul 0751.306.526, care va fi funcţional între orele 8.30 - 15.30, exclusiv pe perioada campaniei.

"După cum prevede regulamentul de salubrizare din municipiul Oradea, vom crea două circuite: unul pentru deşeurile voluminoase, iar altul pentru deşeurile periculoase. Acestea din urmă vor fi colectate doar vinerea, cu altă maşină decât cea care va colecta deşeurile de mari dimensiuni. Acţiunea este dedicată doar orădenilor care au contracte de salubrizare active cu compania noastră", a declarat Laura Dărăban-Breb, responsabil de comunicare în cadrul RER Vest. Altfel spus, nu vor putea preda deşeuri cei care pretind că nu generează resturi şi nu au contract cu operatorul de salubritate.

Ce se poate arunca?

Orădenii vor putea preda următoarele tipuri de deşeuri: piese de mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, uşi, mobilier de baie, obiecte mari de folosinţă îndelungată (altele decât deşeurile de echipamente electrice şi electronice), ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, solvenţi, ambalaje de la produse de igienizare, baterii şi acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

"Aceasta este doar prima dintre cele patru campanii gratuite de colectare a acestor tipuri de deşeuri. Orădenii care vor avea pe parcursul anului deşeuri voluminoase sau periculoase de care vor să scape vor mai avea ocazia de a le preda gratuit în următoarele perioade: 2-15 mai, 31 iulie-12 august, 6-18 noiembrie", a precizat Dărăban-Breb.

Colectarea şi transportul deşeurilor de la orădeni va fi gratuită, însă aceştia vor trebui să asigure predarea deşeurilor la limita proprietăţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vrăjeală de RER.
Suni ca să programezi transportul unor deșeuri din construcții rămase după șantier, cu de toate. Vocea de la RER îți spune că nu se ridică metal, sau nu se preiau ambalajele vopselelor, ori chiar vegetația uscată rămasă la fața locului în saci. Apoi îți înșiră ce se ridică totuși cu programare, de la mobilier dezmembrat la cartoane și hârtii. Așa că, după ultima discuție telefonică de acest fel, am apelat un privat de pe un site de publicitate și, contra a 100 Euro, a venit în aceeași zi și a încărcat cele două tone cu deșeuri diverse. A plecat și el mulțumit și eu cu șantierul curat. După vreo săptămână m-a sunat un reprezentant RER care m-a întrebat dacă poate să vină dipă lusta de deșeuri transmise la ei. Cu alte cuvinte, conversezi cu o tută care habar nu are pe de lume trăiește, ca să apară într-un târziu un rătăcit binevoitor de la RER care mai știe despre ce e vorba.
Postat 01 Februarie 2023, 12:33 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON