URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iunie 2024, 11:32

Judoka de la LPS - Champions au obţinut 24 de medalii la Cupa „Ţara Oaşului” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii judoka orădeni legitimaţi la LPS – Champions s-au întors cu 24 de medalii de la întrecerile concursului dotat cu Cupa „Ţara Oaşului”, competiţie care a avut loc în perioada 15-16 iunie în comuna Turţ din judeţul Satu Mare.

A fost vorba despre o competiţie de nivel mediu, la care au participat peste 150 de sportivi, dar aceasta a fost una specială pentru clubul orădean întrucât a fost organizată de fostul sportiv bihorean Marian Halas, cel care a reuşit să pună bazele judoului în această comună sătmăreană. „Şi pe această cale vrem să îi mulţumim pentru invitaţia la această competiţie şi să îi urăm succes în dezvoltarea judoului în această comună!”, a transmis într-un comunicat conducătorul clubului LPS – Champions, Alexandru Goncearenco.

Iată rezultatele complete obţinute de sportivii de la LPS – Champions Oradea, antrenaţi de Sasha Goncearenco, Dan Fâşie şi Andreea Mateaş la întrecerile concursului dotat cu Cupa „Ţara Oaşului”:

La categoria de vârstă U10: Bot Ştefan, Dobrescu Rareş, Silaghi Ayan, Cheregi Luca, Barbu Raisa- toţi situaţi pe locul I; Morariu Matei - pe locul II; Ban Victor şi Cuc Nicolas – locul III; Brânză David – locul V.

La categoria de vârstă U12: Radu Rareș, Bot Alex, Sabău Andrei şi Urs Rebeca – locul I; Paraschiv Alex, Fazekas Ianis şi Mihuţa Alexandru – locul 2, Shevchuk Sasha, Gurău Andrei şi Popuş Darian- locul III; Fazekas Patrik – locul V.

La categoria de vârstă U14: Bodea Kevin – locul I; Bran Mihai, Tudose Anamaria, Tudose Anamaria şi Mihele Horia – locul II; Paraschiv Andrei şi Mercea Bogdan – locul III.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON