URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Decembrie 2021, 23:50

Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură. Motivul - halucinant: două postări pe TikTok

Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură. Motivul - halucinant: două postări pe TikTok foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorul Cristi Danileț, considerat unul dintre magistrații reformiști, care în ultima perioadă activa la Tribunalul Cluj, a fost exclus, luni, din magistratură de cătrre secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul? Halucinant: două postări pe TikTok.

Potrivit site-ului Adevărul.ro, Danileţ a fost acuzat de Inspecţia Judiciară de abateri disciplinare în legătură cu postări pe reţeaua de socializare Tik Tok. O altă acuzaţie se referă la un text publicat într-o carte despre asaltul politicului asupra justiţiei în timpul guvernării PSD.

”Cu majoritate, În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu opinie separată în sensul admiterii cererii de repunere pe rol a cauzei formulate de pârâtul Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj. Cu opinie separată în sensul admiterii excepţiei nulităţii absolute a acţiunii disciplinare motivate de depăşirea termenului de efectuare a verificărilor prealabile şi de încălcarea repartizării aleatorii.”, se arată în Hotărârea CSM.

Într-o postare pe Facebook, magistratul a anunțat că va contesta decizia.

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.

Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a anunțat Cristi Danileț.

HotNews.ro notează că secția pentru judecători a CSM este condusă de Bogdan Mateescu, președinte al Consiliului, iar votul acestuia a înclinat balanța, în timp ce Inspecția Judiciară este condusă de judecătorul Lucian Netejoru, plasat politic de PSD la conducerea acestei structuri.

Cristi Dănileț este cunoscut ca unul dintre judecătorii care au militat permanent pentru reforma Justiției și unul dintre magistrații care au protestat în stradă față de modificarea legilor justiției de către CSM, mai arată sursa citată.

HotNews.ro reamintește că Danileț mai fusese sancționat disciplinar în 2019 pentru o postare pe Facebook în care scria că armata ar putea ieși în stradă pentru ”a păzi democrația”. Atunci, el a fost sancţionat cu o diminuare de 5% din indemnizaţie, pe 2 luni, pentru încălcarea unui articol din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv "manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu". Și atunci, magistratul a atacat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar un complet de cinci judecători a respins contestația.

Cristi Danileț și-a început activitatea ca judecător la Judecătoria Vatra Dornei, în anul 1998.

Înainte de 2011 a fost judecător la Cluj și Oradea, fiind la un moment dat vicepreședinte al Judecătoriei Oradea. 

În perioada ianuarie 2011 - ianuarie 2017, Cristi Danileț a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fiind ales în acest organism din partea judecătorilor de la judecătorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
muhaha
Mascariciul asta rezistent a fost exclus probabil ca premiu pentru intreaga activitate. Putea fi exclus instant, fara drept de apel in urma cu aproape trei ani, cand a participat la Oradea la o dezbatere politica,asumata ca fiind anti-PSD. Daca un judecator ar participa la dezbateri anti-PNL, ar fi exclus nu doar din magistratura, dar si din galaxie, iar cei care iau apararea dezaxatului asta, ar fi cei mai revoltati. Cand a aflat Danilet ca e cercetat disciplinar, a cerut abrogarea articolului de lege care prevede abaterea disciplinara care i se imputa, adica un fel de OUG 13. Mai punem si dansul din buric prin cluburi, clipurile alea puerile incarcate pe Tik-tok si ma intreb ce om normal ar vrea sa fie judecat de un judecator ca asta?
Postat 14 Decembrie 2021, 20:54 de 1x1
E vremea ticăloșiei deșănțate, dar nu ține la nesfârșit!
Avem dovada discernământului CSM, avem oglinda caracterelor membrilor acestuia, avem proba calității lor profesionale. Avem aceeași drojdie în CSM, la Curtea Constituțională în majoritatea parlamentară, în guvernul cu plagiatori, în magistrații prieteni cu infractorii, în orice slujbă de stat degeaba, în orice loc răsplătit cu pensii speciale. S-a umplut țara de lepre și nu le mai convine că un judecător educă elevii și încearcă să salveze o generație din promiscuitatea securistoidă propăvăduită de pastorii ticăloșiei de la A3!
Postat 14 Decembrie 2021, 10:59 de decalog
Halucinant, după capul Bihoreanului.
E halucinant și neconstituțional să dai afară un judecător care face politică de aproape 10 ani încoace, care a umblat prin arhivele CSM și MJ fără a avea niciun drept, sau care umblă dezbrăcat prin sala de judecată noaptea șoptind în videocamerele de supraveghere că e invizibil pentru corupți. Omul e descreierat și a fost depistat târziu de către psihiatrii ... dar bine e și acum.
Postat 14 Decembrie 2021, 08:04 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON