URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2011, 16:07

Judecătorii orădeni au dat drumul unui escroc judecat pentru ţepe de peste 1,5 milioane de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a refuzat arestarea lui Claudiu Petru Postoveanu (foto), 36 de ani, un orădean celebru pentru numărul mare de înşelăciuni pe care le-a comis de-a lungul anilor şi judecat în prezent pentru înşelăciuni de peste 1,5 milioane lei.

Arestarea lui Postoveanu a fost solicitată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care îl anchetează tot pentru înşelăciune, într-un dosar în care este acuzat că a prejudiciat 5 societăţi comerciale din Oradea, Bucureşti şi Aleşd, de la care a cumpărat anvelope, cabluri, instalaţii sanitare şi altele, pentru plata cărora a folosit file cec fără acoperire şi ordine de plată falsificate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a declarat, marţi, că prejudiciul pe care bărbatul l-a provocat în cele cinci cazuri se ridică la 108.933 lei şi este nerecuperat.

Nemulţumiţi de decizia Judecătoriei, procurorii au atacat-o deja la Tribunalul Bihor. Anchetatorii susţin că bărbatul reprezintă un pericol social în contextul în care începând din 2000 a fost condamnat pentru înşelăciuni în Sibiu, Alba Iulia, Satu Mare, Huedin, Braşov, Cluj Napoca şi Oradea iar în prezent este judecat la Oradea pentru alte fapte similare comise atât în paguba unor firme din Bihor cât şi din alte zone ală ţării, în care prejudiciul se ridică la peste 1,5 milioane de lei.

"În respectivul dosar, a fost condamnat de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare cu executare, însă sentinţa nu este definitivă încă. Inculpatul mai are încă un dosar, tot un prejudiciu mare, în anchetă", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

Potrivit procurorului, bărbatul nu are nici un fel de reţineri şi a mers până acolo încât, pentru a-şi impresiona una dintre victime, şi-a declarat soţia şi copiii morţi într-un accident. De altfel, în 2000, Postoveanu a înşelat până şi copii din şcoala "Dacia" cu clasele I-VIII unde învăţau şi fiicele concubinei sale.

Bărbatul s-a oferit să se ocupe de organizarea unei excursii în nordul Moldovei cu un grup de 100 de copii şi profesori. După ce a strâns banii de la 107 elevi, profesori şi părinţi interesaţi să participe, Postoveanu s-a făcut nevăzut, anunţând şcoala printr-o adresă că excursia s-a anulat. "Pentru escrocheria respectivă, Claudiu Petru Postoveanu a fost condamnat abia în 2007, la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare", a explicat Gavra.

BIHOREANUL a reuşit să poarte o scurtă discuţie cu bărbatul, în urmă cu câteva luni, aflând în acest fel că acesta nu are remuşcări pentru modul în care îşi câştigă "pâinea". "Cât timp există fraieri, voi avea şi eu din ce să trăiesc", a explicat fără menajamente Postoveanu, susţinând totodată că are deja "câteva lovituri pregătite", semn că nici nu intenţionează să se oprească în curând. Legat de noul său dosar, Postoveanu susţine că reprezentanţii firmelor înşeate sunt la fel de vinovaţi ca şi el. "Ei nu mi-au dat facturi, eu nu le-am plătit. Dar pe ei de ce nu îi cercetează nimeni pentru evaziune fiscală?", se întreabă bărbatul care e nemulţumit şi de faptul că poiţiştii şi procurorii nu i-au respectat drepturile în timpul cercetărilor. "M-au dus la Poliţie cu mandat de aducere, fără citaţie, fără nimic. M-au reţinut dimineaţa la ora 9, apoi pe avocatul meu l-au trimis acasă iar noaptea la ora 11 m-au dus la audieri, la procuror. Ce treabă e asta? Poliţia română să înveţe să respecte procedurile, şeful SIF să-şi înveţe oamenii. Că din această cauză nu s-a emis mandat, vă spun eu, pentru că nu s-au respectat procedurile. Deoarece judecătorul a văzut ce s-a întâmplat, faptul că poliţiştii au încălcat legea", a explicat Postoveanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
ciudat
CEL CARE AI LASAT COMENTARIU CU NUMELE DE POSTOVEANU I LASA O ADRESA DE E-MAIL...SAU DE YAHOO AICI...
Postat 14 Decembrie 2011, 04:31 de eu
ciudat
FOARTE CIUDAT...I-A MURIT SOTIA SI COPII IN ACCIDENT DE MASINA...ACEST INDIVID NU A FOST NICI ODATA CASATORIT.... IL CUNOSC PE ACEST ESCROC...PUSCARIA IL ASTEAPTA..BINE AR FI SA NICI NU MAI IASA DIN PUSCARIE...
Postat 14 Decembrie 2011, 04:29 de eu
SUNT
SUNT CE SUNT PT CA SUNTETI CE SUNTETI.EU NU AM CERUT CA VOI CEI CE SANTETI SA FITI CE SUNT , NICI NU AM PRETENTIA CA MERITATI SA VA CERT SAU SA VA JUDEC .RAMANETI CE SUNTETI SI DACA UNEORI VETI SIMTI CA CELOR DIN JURUL VOSTRU NU LE CONVINE CE SUNTETI , ZAMBITI...IMPORTANT E CA ATUNCI CAND STITI CE SANTETI SA RAMANETI CEEA CE VOI STITI CA TREBUIE SA ..."IMI PLACE CE SUNT''...
Postat 26 Noiembrie 2011, 17:59 de postoveanu claudiu
......atâta vreme..
......cât există în procuratura Orădeană interlopi ca Varga (cică prim procuror)..nu se va putea nimeni baza pe ceea ce face procuratura din acest oraș
Postat 23 Noiembrie 2011, 20:46 de viorel
ilie
EU SANT AVOCAT SI POSTOVEANU ARE DREPTATE,NU S-A RESPECTAT PROCEDURILE
Postat 31 Octombrie 2011, 19:27 de morar
Eu
Nu pentru asta se inventase politia si legea , ca asa ceva sa nu se intample? Hai sa facem cu toti falsuri si sa dam * la stat.
Postat 27 Octombrie 2011, 11:09 de Popescu
si soarele in fata:)))
daca minciuna nu se pedepseste ce vreti eu pot sa vin sa va spun ca maine vine cutremurul, voi va vindeti bunurile nu eu :))))) ce prosty sunteti, ia data fila CEC, intenti serioase, ca fila a fost eronat intocmita e vina celui care a preluat fila, DESTEPPPPPPT foc,nu prost, sunt foarte multe capcane ca te lasa in curul gool si LEGAL, oricine poate face banii multi si legal dar de la altii binenteles, tot un gen de munca este: intelect, ca si medicii ei ce fac concret pentru tine totul e RELATIVVVV, azi esti asa maine esti altcumva:))) .
Postat 27 Octombrie 2011, 09:25 de du te cu vantul
rewrw
nu se gaseste nimeni sa-i faca felul imbecilului astuia?
Postat 26 Octombrie 2011, 13:53 de dawe
DEMISIA !
vreau sa va spun ca nenorocitiiii ca nu le pot spune altcumva decat incompetenti ce structura care ne reprezinta drepturile ne tine la coada dar ne obliga sa aruncam banii pe ferestra pentru semnatura electronica daca sietul nu merge si mai au si tupeul sa te injoseasca sa ti spuna ca nu ai dreptul sa depui on line in 24 si 25, dat le afara pe cele care isi permit sa batjocoreasca cetateanul care contribuie si cotizeaza sa traiasca, auzi de ce dpunem ON LINE in 24 si 25 ca pe ei ii doare undeva de banii aruncati in vant pe semnaturi, coziile primeaza si umilirea agresiva prin abuz al cetateanului, demisia FINANTELE sunt cele mai importante intr un STAT daca nu este bine gandita structura DEMISIAAAAAAAA, in loc sa ne incurajati va bnateti joc de agentii economici, ALBINELE , rusine!!!!!
Postat 26 Octombrie 2011, 09:29 de RUSINEEEE
gavra ba porcule
S-A GASIT CINE SA IMPARTA DREPTATEA, PROCURORUL (CO)**** GAVRA CEL CARE TRIMITE OAMENI NEVINOVATI IN JUDECATA. BA GAVRA MUISTULE STII CE TE ASTEAPTA? L-AI VAZUT PE GADDAFI? ALA A SFIRSIT-O LEJER, TU O MIERLESTI ORIGINAL, CRETIN IMPOTENT
Postat 25 Octombrie 2011, 21:49 de porcul gavra
a
"În respectivul dosar, a fost condamnat de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare cu executare, însă sentinţa nu este definitivă încă, fiind atacată, prin recurs". Putin probabil ca o sentinta a tribunalului sa se atace cu recurs. Corect era apel. Probabil ca Tribunalul Bihor va admite recursul declarat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea. Cum ar fi normal.
Postat 25 Octombrie 2011, 17:11 de a
Magistratii corupti ar putea ramane fara pensia de serviciu
Consiliul Superior al Magistraturii, reunit in sedinta de plen, a aprobat, cu majoritate de voturi, propunerea formulata de presedintele CSM, Horatius Dumbrava, care modifica Legea 303/2004 privind statul judecatorilor si procurorilor, si care precizeaza ca „magistratii condamnati definitiv pentru o infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciul, o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie savarsita cu intentie, precum si magistratii sanctionati irevocabil cu excluderea din magistratura nu mai pot beneficia de pensia de serviciu stabilita de lege, urmand ca pensia de serviciu, incasata pana la condamnarea definitiva sau ramanerea irevocabila a sanctiunii disciplinare de excludere din magistratura, sa fie recuperata.”
Postat 25 Octombrie 2011, 17:00 de Magistratii corupti
Haida de !
De acord cu faptul ca judecatorii, mai ales cei sub 40 de ani, sunt penibili din punct de vedere profesional. Ca cei peste 40 incearca sa fie normali, iar peste 50 de ani se leaga de pensiile speciale, iar peste 60 de ani devin, prin experienta, mai buni decit cei mai tari excroci. Dar ... dar... dar ... nici cu procurorii nu imi e rusine. La ei nu conteaza virsta ci doar provenienta, de la mama, de la tata, de la unchiul ... ori ... ori ... ca meseria e bratara de aur.
Postat 25 Octombrie 2011, 16:51 de Lola
numai medici, profesile liber au dreptul sa fraieresca cetateanul!!
bravoo lui cat timp sunt fraieri sa fie sanatos, idem si cei care fura TVA daca finantele sunt dezorganizate si permit aceste fraude clar =fraieri ca ii intretinem, are perfecta dreptate, hotul nu te poate fura daca esti mai hot ca el.Noi suntem invers educati ca sa picam de fraieri.
Postat 25 Octombrie 2011, 16:40 de are dreptate!!
nop pe i au dat NUP :)))))
ha,ha, ha, ha, ha
Postat 25 Octombrie 2011, 16:14 de IONEL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON