URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2016, 15:19

Japonezi în locul americanilor: Emerson Oradea a fost preluată de gigantul Nidec Corporation

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul Emerson, care are în România fabrici la Cluj-Napoca şi Oradea şi peste 2.400 de angajaţi, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, într-o tran­zacţie de 1,2 miliarde de dolari, care include şi o parte din operaţiunile din Ro­mânia.

Pentru diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques ale Emerson din România lucrează în total aproxi­mativ 365 de angajaţi, la Cluj-Napoca şi Oradea.

„Operaţiunile Emerson din Oradea vor fi transferate integral către Nidec, noul pro­prietar al acestor două întreprinderi“, au de­clarat Ziarului Financiar oficialii Emer­son.

Nidec - companie de talie mondială producătoare de motoare electrice cu sediul în Japonia - a preluat recent şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş) de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.

„Lucrăm îndeaproape cu Nidec pentru a asigura o tranziţie lină, atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi. Sunt aproximativ 150 de angajaţi ce lucrează pentru Leroy-Somer în Cluj-Napoca şi circa 215 pentru Leroy-Somer şi Control Tehniques în Oradea“, au mai precizat re­prezentanţii Emerson.

Emerson a inaugurat în luna mai a acestui an fabrica de la Oradea, fiind a doua unitate de producţie deţinută de americani pe piaţa locală, după cea din Cluj, investiţia ridi­cându-se la aproxi­mativ 25 milioane de dolari.

Iniţial, proiectul Emerson de la Oradea prevedea crearea a 2.500 de locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 80 milioane euro, până în 2022. 

Anul trecut, Emerson a avut afaceri totale de 692,4 milioane lei (154,5 milioane euro), un profit net de 19,6 milioane lei (4,4 milioane euro) şi un număr mediu de 2.318 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Nidec Corporation a fost înfiinţată în 23 iulie 1973 în Kyoto şi produce motoare mici, motoare pentru industria auto, motoare industriale, pentru electrocasnice, pentru componente electronice şi optice. Compania cu 98.000 de angajaţi a avut afaceri de un miliard de yeni în martie 2015.

În România, gigantul japonez mai controlează Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a firmei Ansaldo din Italia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON