URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Decembrie 2020, 14:39

Jandarmii din Bihor avertizează: Vor face controale printre pensiunile de la munte, dar nu numai, pentru a verifica dacă se respectă restricţiile anti-Covid

Jandarmii din Bihor avertizează: Vor face controale printre pensiunile de la munte, dar nu numai, pentru a verifica dacă se respectă restricţiile anti-Covid foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 200 de jandarmi bihoreni vor petrece Crăciunul la muncă. Ei vor patrula în Oradea, Marghita, Aleşd, Beiuş, în zona montană a judeţului şi în staţiunile Băile Felix și Băile 1 Mai, pentru a se asigura că bihorenii respectă restricţiile menite să limiteze răspândirea îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, între 24 şi 27 decembrie, jandarmii de la posturile montane Stâna de Vale şi Padiş vor face controale în zona cabanelor şi pensiunilor montane, mergând inclusiv în satul de vacanţă Vârtop.

Oamenii legii vor răspunde la sesizările cetăţenilor, se vor asigura că se respectă legea privind regimul materialelor pirotehnice și că nu se comercializează ilegal pomi de Crăciun, dar şi că bihorenii respectă prevederile Hotărârii 1065 din 11 decembrie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, unde se găsesc măsurile care se aplică prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

„Chiar dacă în anii anteriori eram obișnuiți să sărbătorim Crăciunul și să colindăm atât cu membrii familiei cât și cu prietenii, în acest an trebuie să limităm aceste vizite tocmai pentru a evita răspândirea îmbolnăvirilor cu SARS COV 2. Ca urmare Jandarmeria Bihor informează pe toți cei interesați că în conformitate cu prevederile legale în vigoare se interzice: desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private; organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), în spații închise sau deschise cum ar fi, saloane, cămine culturale, restaurante baruri, terase, cafenele, săli/corturi de evenimente; în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”, se arată în comunicat.

Totodată, este permisă circulația persoanelor în intervalul 23 - 05 doar pentru urgenţe medicale ori deplasarea la şi de la serviciu. Cei care ies pe stradă fără motiv riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

„Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita ulterior îmbolnăvirile în rândul celor dragi”, a mai transmis Jandarmeria.

Peste 900 de poliţişti, la datorie

De asemenea, şi Poliţia Bihor a anunţat că peste 900 de agenţi vor fi pe teren, între 24 şi 27 decembrie, "pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sărbătoarea Nașterii Domnului".

Oamenii legii vor avea misiuni de prevenire şi combatere a oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni, atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

"Zilnic, peste 140 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale", a declarat comisarul şef de poliţie, Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al IPJ Bihor. Potrivit acesteia, poliţiştii se vor asigura inclusiv că bihorenii respectă măsurile anti-Covid.

De asemenea, echipaje ale Poliţiei vor acţiona pe drumurile din judeţ şi vor patrula în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și aerogări.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu vreti sa va infectati si nici sa fiti amendati: Nu le deschideti usa!
În ceea ce privește colindatul, Raed Arafat a explicat că ii sfătuiește pe români să renunțe la acest obicei, deoarece mersul din casă în casă crește riscul de a contacta coronavirus, dar și de a-l răspândi. Nu există restricții clare privind acest aspect, însă carantina de noapte rămâne valabilă în întreaga țară. Așadar, circulația de la ora 23.00 este permisă doar în condiții speciale, în baza unei declarații pe propria răspundere.
Postat 25 Decembrie 2020, 06:15 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON