URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 August 2024, 19:25

Iubire și onoare: Un tânăr și-a cerut iubita în căsătorie, după ce a depus jurământul militar, în Oradea (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene emoţionante la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea, unde 195 de tineri au depus vineri jurământul militar. Unul dintre elevi, Adelin Lucuţa, şi-a cerut iubita în căsătorie în faţa celor prezenți la eveniment.

„Dublu jurământ”

Detalii despre cererea în căsătorie au fost publicate, vineri, pe pagina oficială de Facebook a Poliţiei de Frontieră Române, unde au fost postate şi imagini de la depunerea jurământului celor 195 de elevi.

„Dublu jurământ” - așa au descris polițiștii momentul de la finalul ceremonialului, când Adelin Lucuţa, originar din județul Arad, a surprins-o pe iubita sa, Ariana. „În faţa colegilor de clasă, a profesorilor, a monumentului lui Avram Iancu şi a prietenilor apropiaţi a cerut-o în căsătorie pe Ariana. Cum nu se aştepta la o astfel de cerere, cel puţin nu acum, vizibil surprinsă şi emoţionată, a spus DA!", se arată pe pagina de Facebook a Poliţiei de Frontieră.

Tot acolo a fost publicat şi un video cu momentul emoţionant dintre cei doi îndrăgostiţi, care în final se îmbrăţişează şi se sărută.

(sursa video: Poliția de Frontieră Română)

A 38-a promoţie

Potrivit unui comunicat de presă transmis de biroul de presă al şcolii, cea de-a 38-a serie de elevi este una specială, deoarece aceștia au depus jurământul militar în anul sărbătoririi bicentenarului naşterii eroului naţional Avram Iancu, care dă şi numele instituţiei de şcolarizare din cadrul MAI.

Festivitatea a avut loc în prezenţa subsecretarului de stat în MAI, Petru Bledea, şi a chestorului de poliţie Marius Vizitiu, directorul Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei.

În discursul său, Bledea a subliniat importanţa jurământului militar ca un legământ faţă de ţară şi popor. „Jurământul pe care îl depuneţi astăzi are o însemnătate aparte: este un legământ faţă de ţară şi faţă de români, rostit în faţa profesorilor dar mai ales în faţa celor dragi," a spus acesta. 

Chestorul de poliţie Cornel-Laurian Stoica, inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, le-a transmis elevilor un mesaj, arătând că devin parte integrantă a unei instituţii fundamentale pentru statul român, cu mari aşteptări din partea cetăţenilor. „Vă asumaţi responsabilitatea de a fi poliţişti de frontieră demni, competenţi, loiali patriei şi garanţi ai dreptăţii", a subliniat acesta în mesajul său. 

Apoi, directorul şcolii, comisar-şef de poliţie Aurelian Stroe, a subliniat provocările şi responsabilităţile care vin odată cu profesia. „Profesia de poliţist de frontieră nu conferă privilegii. Din contră. Ea cere sacrificii şi hotărâre. Simpla dorinţă de a fi om al legii nu este suficientă. Este frumoasă uniforma poliţienească, însă ea trebuie purtată cu înaltă responsabilitate şi cinste. Poliţistul de frontieră profesionist îşi asumă multiple responsabilităţi şi privaţiuni, dă dovada unui caracter puternic, se dedică binelui colectiv", a spus şi directorul, se mai arată în comunicat.

Cei 195 de recruţi au fost admişi în urma examenelor din perioada aprilie – iulie 2024. Durata de pregătire a acestora este de un an.

Nu este prima cerere în căsătorie care are loc la ceremoniile găzduite de Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bugetarii!
ne bucurăm cînd se căsătoresc bugetarii cu alți bugetari. le dorim casă de piatră și la anu un bugetar mai mic!
Postat 31 August 2024, 18:16 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON