URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 August 2024, 11:59

IPS Teodosie spune că soții nu ar trebui să aibă mai mult de două „întâlniri intime” pe săptămână: „Să nu facă din plăcere un scop al vieţii”

IPS Teodosie spune că soții nu ar trebui să aibă mai mult de două „întâlniri intime” pe săptămână: „Să nu facă din plăcere un scop al vieţii” Inquam Photos / Costin Dinca
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, cunoscut pentru afirmațiile sale controversate legate de felul în care ar trebui să trăiască ortodocșii, a vorbit recent și despre câte contacte intime ar trebui să aibă soții pe săptămână, spunând, de asemenea, că în timpul postului acestea sunt interzise.

„Călugării se leapădă de orice plăcere pentru a-l câştiga pe Dumnezeu. În lume, plăcerea este îngăduită între soţi. Totuşi, şi soţii trebuie să se lepede de plăceri pentru a-l câştiga pe Dumnezeu?”, a fost întrebat arhiepiscopul Tomisului, în emisiunea la care participă săptămânal, la Radio Dobrogea, potrivit News.ro.

IPS Teodosie a răspuns că soţii nu ar trebui să facă sex mai mult de două ori pe săptămână, iar asta strict în afara perioadelor de post.

„Sigur că da! Să nu facă soţii din plăcere un scop al vieţii. De aceea şi canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc”, a afirmat înaltul cleric al Bisericii Ortodoxe. 

„Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri… oamenii trebuie să se abţină şi chiar uită de aceste momente pentru că sunt concentraţi pe rugăciune, pe comuniunea cu Dumnezeu”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de News.ro. 

Mai mult, el a vorbit și despre soți care aveau relații intime doar pentru a procrea. „Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii”, dar acestea „se întâlneau foarte rar”, a mai susținut Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a spus de-a lungul timpului că „boala este urmare a păcatului”, că femeile căsătorite nu ar trebui să umble cu capul descoperit, că femeia „a început păcatul” și că „dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cred că
era mai bine dacă părinții lu'Teo nu ar fi avut nicio întâlnire intimă.
Postat 06 August 2024, 12:47 de nealiniat
Cam multe.pareri exprima faptuitorul de trafic de influenta
In orice domeniu ii dicteaza putzer ce sa vomite. Si voi bihoreilor, nu ne mai dati stiri cu rusofili, securiști si oameni de nimic. Ca stricati karma
Postat 04 August 2024, 12:44 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON