URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Decembrie 2020, 10:51

Iohannis, după vot: "Avem șansa istorică de a alege un parlament mai bun". Ce declaraţii au făcut liderii politici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a votat duminică dimineaţă şi i-a îndemnat din nou pe români să meargă la vot, spunând că avem "şansa istorică de a alege un parlament mai bun, care face legi bune pentru România".

Preşedintele a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală. "Avem şansa istorică de a alege un parlament mai bun, care face legi bune pentru România. Este extrem de important să mergem la vot. Alegerile realmente se ocupă de problemele românilor. Este însă extrem de important să mergem la vot. Alegerile nu se câştigă în sondaje, se câştigă la urne. Fiecare vot contează. Vă rog mergeţi la vot", a spus Iohannis.

Orban: Vot pentru dezvoltarea României

De dimineaţă au mai fost la vot şi premierul Ludovic Orban, şeful PSD, Marcel Ciolacu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, sau cel al PLUS, Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a declarat, după vot, că este o zi decisivă pentru evoluţia României. "Invit pe toţi românii să-şi exercite dreptul de vot. Mi-am exercitat dreptul de vot şi am votat pentru dezvoltarea României, pentru o Românie dinamică, modernă, încrezătoare în forţele sale. Am votat pentru reforme substanţiale, pentru o orientare euro-atlantică clară a României. Îi asigur pe români că măsurile sanitare sunt respectate şi nu există risc epidemiologic dacă măsurile sunt respectate. Nu se întâmplă alegeri în fiecare zi, puneţi-vă pecetea pe soarta României pentru următorii 4 ani de zile", a spus Orban.

Ciolacu, cu nuiaua

Marcel Ciolacu a votat la Buzău şi i-a îndemnat pe români să voteze "în spiritul Sfântului Nicolae", care pentru cei cuminţi aduce daruri, iar pentru cei obraznici aduce nuiaua.

El a susţinut că a votat pentru deschiderea şcolilor şi pentru un plan concret de luptă împotriva pandemiei.

"Am votat astăzi pentru ca românii să-şi ia viaţa înapoi, am votat astăzi pentru ca de mâine România să aibă un plan concret şi specialiştii capabili pentru gestionarea pandemiei şi a crizei economice. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, de alocaţii, de şcoli deschise, dar am votat şi împotriva incompetenţei şi indolenţei", a spus Ciolacu.

Oameni noi vs. Stabilitate

Dacian Cioloş a votat în oraşul său de baştină, Zalău, şi a declarat că a votat pentru oameni noi. "Am votat pentru oameni noi în politică, oameni care nu îşi doresc hoţia sub nicio formă a ei, oameni care merg în Parlamentul României să construiască, şi nu pentru privilegii, privilegii care de altfel trebuie date deoparte pentru că e momentul să apropiem Parlamentul României de societatea românească şi împreună să facem schimbările pe care le dorim", a declarat europarlamentarul.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, la ieşirea de la urne, că aşteaptă de la viitorul Parlament "stabilitate politică, predictibilitate şi mai puţine certuri inutile".

"Am votat pentru o reprezentare puternică pentru comunitatea noastră. Aştept de la viitorul Parlament stabilitate politică, predictibilitate politică şi, bineînţeles, o aplecare, când e vorba de problemele cetăţenilor, şi mai puţine certuri inutile şi sterile. Aştept un buget, legea bugetului trebuie votată în acest an, imediat după instalarea Guvernului, aştept un buget extrem de bine fundamentat în care sănătatea, educaţia, investiţiile şi locurile de muncă vor fi susţinute şi protejate. Aştept o stabilitate politică prin care se poate face ceea ce are nevoie societatea românească, pe de o parte, şi putem corecta tot ce nu a mers bine în această perioadă, mai ales în ultimul an, când pandemia a venit peste noi, nu numai peste noi, dar efectele se vor simţi poate încă ani buni", a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mutulică
Mutulică mai bine taci pt ca esti foarte ,foarte prost pregătit in ceea ce înseamnă conducerea unui stat. Pana acum ceva vreme erai cu Psd-ul. Dacă Ponta ieșea președinte veneai premier din partea PSD. Acum ghinion,ai schimbat tabara. AI văzut că ciolanul e la Pnl si te ai dus acolo . Bolojan te baga in buzunar din toate punctele de vedere asa ca mai lasa ne ca dintre doi incompetenți adica Iohanis si Viorica ai iesit tu! Acum vi sa ne spui ce e bine si ce nu...da cand erai cu Ponta ce era bine?...avem un președinte fără principii si fara caracter.
Postat 06 Decembrie 2020, 22:31 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON