URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Aprilie 2024, 14:03

Iohannis a semnat decretul: Consiliera orădeancă a ministrei Justiţiei a ajuns judecătoare, iar poliţista „meditată” de şeful Parchetului Beiuş – procuroare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele României a semnat decretele de numire în funcție a candidaţilor care au promovat concursul de admitere în magistratură din perioada 7 iulie 2023 - 6 martie 2024. Între alții, cunoscuta avocată orădeancă Dochiana Bejan, consilier ministerial, a devenit judecătoare, iar Mihaela Pupea, polițista „meditată” noaptea de șeful Parchetului Beiuș, a ajuns procuroare.

Astfel, începând din 8 aprilie, avocata Dochiana Bejan (foto stânga), consiliera personală a ministrei Justiţiei, Alina Gorghiu, este judecătoare la Cornetu.

Dochiana Bejan a fost şi consiliera PSD-istului Aurel Mohan în perioada în care acesta a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, iar anterior, în 2017, i-a fost consilieră ministrului Sănătăţii de atunci, un alt orădean, tot PSD-ist, Florian Bodog.

Tot din Bihor sunt şi doi judecători ajunşi la instanţele din Carei şi Satu Mare.

Este vorba despre Cristian Lucian Criste, până luni ofiţer în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, şi avocatul Milan Miroslav Manyura, din Aleşd. Cel din urmă a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune şi consilier al ministrului Administraţiei şi Internelor în perioada 2010-2017, iar din 2019 este membru în Baroul Bihor.

La Judecătoria Beiuş a fost numită una dintre cel mai bine clasate candidate din concurs. Este vorba despre o avocată din Cluj, Anca Olar Miclăuș, care a obţinut locul 10 în clasamentul candidaţilor, cu media 9,01. Ea este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, promoția 2015, iar din 2017 avocat în cadrul Baroului Cluj.

Foşti poliţişti, acum procurori

Printre noii magistraţi se numără şi de acum fostul şef al Biroului Siguranţă Şcolară din Poliţia Bihor, comisarul Valerian Belciug, care, începând de luni, e procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta - Turnu Severin, dar şi beiuşeanca Mihaela Pupea.

Pupea este poliţista despre care BIHOREANUL a dezvăluit, toamna trecută, că îşi petrecea serile şi nopţile cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Cosmin Pantea, chiar în sediul instituţiei. La sesizarea publicaţiei, în urma unei verificări superficiale făcute din birou, Inspecţia Judiciară a decretat că vizitele nocturne ale poliţistei în sediul Parchetului Beiuş ar fi avut doar scop educativ: cum femeia se înscrisese la concursul pentru admiterea în magistratură şi "în contextul în care cei doi se cunosc de mai mult timp", procurorul ar fi meditat-o, "în vederea înţelegerii unor noţiuni de drept penal şi de drept procesual penal".

O altă poliţistă din Bihor declarată admisă la concursul de admitere în magistratură este Narcisa-Daniela Szabó, până recent ofițer specialist III la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Prin decret prezidenţial, Szabó a fost numită procuroare în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Criteriu pt a accede in magistratura:
...buna reputație!
Postat 09 Aprilie 2024, 18:27 de pinonel
Nu la noi, altundeva
In unele țari subdezvoltate , aflate în drum spre conduceri autoritare, personajele cele mai corupte și ușor coruptibile, lipsite de educație, sunt numite in functii cheie de conducere ale structurilor de forța cu scopul de a asigura protecție elitei corupte. Cetățenilor li se reprima drepturile, sunt lipsiti de aparare și impovărați de taxe, impozite si inflație. Acestia din urma, cetațenii, fie migreaza, fie vor accepta.
Postat 09 Aprilie 2024, 14:37 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON