URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Septembrie 2024, 14:36

Intervenție la Mănăstirea Izbuc: Un pompier aflat în timpul liber a salvat viața unui bărbat din Cluj

Intervenție la Mănăstirea Izbuc: Un pompier aflat în timpul liber a salvat viața unui bărbat din Cluj Sursa foto: ISU Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Cluj a fost salvat de un pompier bihorean aflat în afara serviciului, duminică, la Mănăstirea Izbuc. Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe, când unui bărbat în vârstă de 67 de ani i s-a făcut rău şi a intrat într-o stare de semiconştienţă. 

Potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor, colonelul Claudiu Mag, ofiţer în cadrul ISU Bihor, care se afla la mănăstire împreună cu familia sa, a intervenit rapid pentru a-i acorda primul ajutor.

"Claudiu se afla cu soţia şi cei doi fii, la Mănăstirea Izbuc, când la un moment dat, în timpul slujbei, a sesizat că se crease agitaţie într-un colţ al bisericii, auzind totodată pe cineva spunând că unui bărbat i s-a făcut rău. Ajuns în câteva secunde lângă victimă, Claudiu a procedat la evaluarea acesteia, constatând că bărbatul, aşezat în genunchi, cu capul lipit de podea, se afla în stare de semiconştienţă. După ce, cu ajutorul unui alt om de bine, a scos victima din biserică, ofiţerul i-a acordat primul ajutor, astfel că aceasta a început să-şi revină şi să reacţioneze la stimulii verbali", se arată în comunicatul ISU.

El a sunat imediat la 112 şi a oferit detalii despre starea bărbatului. În misiunea de salvare i s-a alăturat şi plutonierul adjutant şef Lucian Burta, coleg din cadrul ISU Bihor. Cei doi pompieri au monitorizat victima până la sosirea echipajului medical, când victima se afla în stare de conştienţă.

Bărbatul salvat, în vârstă de 67 de ani, şi soţia sa, cu care se afla la mănăstire, şi-au exprimat recunoştinţa pentru ajutorul primit. 

Colonel Claudiu Mag, în vârstă de 44 de ani, este pompier militar de 22 de ani, în prezent ocupând funcţia de ofiţer specialist în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor al ISU Bihor.

"Claudiu este căsătorit şi are doi copii, cărora le-a sădit în suflet şi în sistemul de valori morale, încă din fragedă pruncie, dragostea faţă de semeni şi principiile prin care aceasta se manifestă", au mai transmis reprezentanţii ISU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON