URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Noiembrie 2020, 19:00

Înghesuiţi pentru şomaj: Zeci de bihoreni concediaţi s-au îmbulzit pe coridorul Primăriei Valea lui Mihai

Înghesuiţi pentru şomaj: Zeci de bihoreni concediaţi s-au îmbulzit pe coridorul Primăriei Valea lui Mihai sursa foto: www.libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de bihoreni concediaţi de la o fabrică de încălţăminte din Valea lui Mihai s-au înghesuit pe un coridor al Primăriei Valea lui Mihai, pentru a putea să obţină documentele necesare intrării în şomaj. Este vorba de fabrica ARA Shoes, care a dat afară 500 de angajaţi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor nu are un punct de lucru în oraş, dar pentru a nu-i pune pe oameni pe drumuri, un angajat de la filiala din Marghita s-a dus în Valea lui Mihai, pe 20 noiembrie, pentru a înregistra persoanele concediate în evidenţele şomerilor din Bihor.

Normele de prevenire a infectărilor cu Covid-19 nu au fost însă respectate cu acea ocazie. Ziarul Libertatea a publicat, miercuri, fotografii în care se văd oamenii îmbulziţi pe coridorul Primăriei, şi alţii formând o coadă uriaşă în faţa clădirii.

Chemați pe rând, sau deodată?

„Toți am fost chemați la ora 9. Nu ni s-a luat temperatura la intrare, măștile nu erau purtate corect, distanțarea fizică nu a existat. Am intrat la 11:50, deși am așteptat de la ora 9. Suntem distanțați doar pe hârtie, însă toți ne-am îmbulzit pe acel coridor, la acea oră. Suntem chemați din nou în data de 2 decembrie și iarăși va fi aglomerație. Am doi copii acasă și îmi este teamă pentru ei, pentru familia mea, cu atâția oameni care nu respectă regulile în jurul meu”, a declarat, pentru Libertatea, una dintre femeile care au așteptat la coadă.

Directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, el însuși infectat și vindecat de Covid, susţine însă că oamenii au fost chemaţi pe rând, fiind programaţi pe parcursul mai multor ore. „Din păcate, degeaba s-au făcut aceste programări, oamenii au venit în grupuri, împreună. Noi nu avem un punct de lucru acolo, ci am primit un spaţiu de la Primăria Valea lui Mihai, în care să înregistrăm documentele. În plus, pe coridoare mai erau oameni care aşteptau şi la alte birouri ale Primăriei”, a declarat Békési pentru BIHOREANUL.

Primărie "bolnavă"

Potrivit acestuia, reprezentanţii Primăriei Valea lui Mihai aveau sarcina triajului oamenilor şi tot ei ar fi trebuit să se asigure că toţi cetăţenii poartă mască şi respectă măsurile de distanţare fizică.

Nu este pentru prima oară când Primăria Valea lui Mihai este în centrul atenţiei, din cauza Covid-19. În urmă cu două săptămâni, sediul Primăriei a fost închis după ce primarul, vicele şi mai mulţi consilieri locali şi funcţionari au fost depistaţi cu Sars-Cov-2. Aşa cum BIHOREANUL a scris atunci, îmbolnăvirile în lanţ ar fi avut un "declanşator" politic: unul dintre consilierii UDMR, care voia să fie reales viceprimar, a participat la şedinţa Consiliului Local unde urma să fie votat deşi ar fi avut semne de boală şi chiar s-a testat, cu rezultat pozitiv primit a doua zi după şedinţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON