URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Octombrie 2015, 12:55

Inevitabilul s-a produs: Tribunalul a decis deschiderea procedurii de faliment a FC Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agonia FC Bihor se apropie de final. La cererea Direcţiei Finanţelor Publice Cluj Napoca, formulată prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Bihor, judecătorii Tribunalului Bihor au decis, marţi, începerea procedurii falimentului Clubului Sportiv FC Bihor Oradea şi au desemnat şi un lichidator judiciar, firma RVA Oradea Insolvency Specialists SPPI care să coordoneze falimentul clubului.

Prin sentinţa de marţi, instanţa a decis totodată „dizolvarea societăţii şi ridicarea dreptului de administrare”, ceea ce înseamnă că până la desfiinţarea efectivă clubul va fi condus de lichidatorul judiciar. Totodată, potrivit hotărârii judecătoreşti, clubul trebuie să predea lichidatorului lista creditorilor, adică a entităţilor la care FC Bihor a acumulat datorii, iar bunurile acestuia urmează să fie sigilate.

Decizia magistraţilor Tribunalului Bihor poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea, prin recurs, în termen de 7 zile de la comunicarea oficială către conducerea clubului.

Se joacă

La o zi după pronunţarea hotărârii judecătoreşti, preşedintele executiv al FC Bihor, Mircea Fodor, afirmă că a aflat despre aceasta în cursul dimineţii de miercuri şi o va ataca imediat ce o va primi în mod oficial. Pe de altă parte, Fodor a declarat BIHOREANULUI că sentinţa nu va afecta activitatea sportivă a clubului şi că meciul programat miercuri pe teren propriu, cu Metalul Reşiţa, va fi disputat, deoarece a reuşit să adune banii necesari pentru organizarea sa şi pentru plata baremului de arbitraj.

„Din punct de vedere juridic nu ştiu ce urmează să se întâmple, am contactat doi jurişti şi urmează să ne lămurim, dar în mod sigur vom face recurs. Din punct de vedere fotbalistic, activitatea nu ne este afectată, iar meciul de azi va avea loc şi sper să-l şi câştigăm, fiindcă în această situaţie este cel mai important lucru”, a spus Fodor.

Istorie de 105 ani

Înfiinţat în 1910 ca asociaţie întreţinută exclusiv din banii membrilor, FC Bihor a fost „naţionalizat” de regimul comunist, în timpul căruia clubul a fost finanţat din salariile muncitorilor de la diverse întreprinderi din tot judeţul. După 1990, clubul a fost reorganizat ca societate comercială, având ca patroni diverse personaje din interiorul „fenomenului”, care nu au reuşit decât să-l stoarcă de jucători şi să acumuleze datorii, astfel încât a rămas cantonat mereu la coada Diviziei secunde a campionatului, singura excepţie fiind promovarea realizată în 2003 de omul de afaceri Marius Vizer.

După ce acesta şi-a vândut cota de acţiuni, clubul a fost preluat de Primăria Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Electrocentrale şi Drumuri Orăşeneşti, dar a acumulat datorii ajunse în prezent la 900.000 euro, din care 600.000 euro către Finanţe. Anul trecut, Primăria s-a retras din clubul transformat între timp în asociaţie, la fel ca şi Electrocentrale, iar anul acesta aceeaşi decizie a adoptat-o şi firma Drumuri Orăşeneşti.

Fără bani

Întrucât legea interzice finanţarea cu bani publici a asociaţiei în aceste condiţii, dar şi din lipsă de alte soluţii, CJ şi-a dat acordul în vara aceasta pentru cooptarea a încă trei asociaţi şi preluarea conducerii şi finanţării clubului de către un afacerist clujean cu solvabilitate îndoielnică, Mihai Giurgiu, împreună cu alţi doi concitadini.

Până în prezent, însă, formalităţile pentru modificarea statului nu au fost finalizate la Judecătoria Oradea, astfel că CJ în continuare tot nu a putut vira bani în contul clubului. Cum nici Giurgiu nu pare dornic să mai investească, FC Bihor a disputat ultimele partide doar datorită faptului că preşedintele executiv Mircea Fodor „a făcut rost de bani” in extremis, din diverse donaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON