URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2021, 18:01

Inevitabilul s-a produs, în a treia zi de şcoală: O clasă din Oradea a trecut în sistem hibrid, după ce un elev a fost confirmat cu Covid-19

Inevitabilul s-a produs, în a treia zi de şcoală: O clasă din Oradea a trecut în sistem hibrid, după ce un elev a fost confirmat cu Covid-19 sursa foto: arhiva Ovi D. Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

N-a durat mult timp până când îmbolnăvirile cu Covid-19 au perturbat învăţământul. Miercuri, în a treia zi a anului şcolar 2021-2022, elevii unei clase de-a IX-a de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea au rămas acasă, după ce un coleg de-al lor a fost confirmat cu Covid-19.

Directoarea Anca Mile a declarat, pentru BIHOREANUL, că marţi seară, după ora 21, a fost informată de această infectare confirmată. „Azi (n.r. miercuri), toată clasa a învăţat online, în sală am făcut dezinfecţie, dar de mâine intră într-un sistem hibrid. Conform ordinului comun (n.r. al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii), articolul 6, punctul 6, elevii vaccinaţi pot să revină în clasă”, a precizat Mile.

Astfel, începând de joi, toţi elevii vaccinaţi care doresc să se reîntoarcă la lecţiile faţă în faţă o vor putea face, în timp ce elevii nevaccinaţi vor rămâne acasă şi vor învăţa online.

Mile a precizat că a lansat şi un sondaj, pentru a şti câţi dintre elevi sunt imunizaţi şi doresc să se reîntoarcă în clasă. „Până la această oră (n.r. 17.30), şase elevi vaccinaţi au răspuns”, a precizat directoarea.

Conform ordinului privind desfăşurarea şcolii, în clasele unde a fost confirmată îmbolnăvirea unui elev, colegii vor putea fi testaţi în a opta zi, iar dacă rezultatele vor fi negative, vor putea reveni în clase. Dacă nu vor fi testaţi, vor rămâne acasă timp de 14 zile.

Inspectorul şcolar general Horea Abrudan a declarat pentru BIHOREANUL că acesta a fost primul caz de elev confirmat cu Covid-19 în acest an şcolar. „A mai fost o situaţie la Colegiul Onisifor Ghibu, cu un profesor confirmat luni, dar tocmai pentru că nu se simţea bine nici nu s-a dus la şcoală, aşa că nu au fost probleme de niciun fel”, a precizat şeful IŞJ Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Nenorocitii naibii ce sunteti!
Nu v-ati saturat sa va bateti joc de copiii astia? Toate mizeriile voastre politice se sparg in capul lor. Asa sa va ajute Dumnezeu, gunoaielor infecte!
Postat 16 Septembrie 2021, 02:35 de Tool
"Jos labele ticaloase de pe copii nostri,secaturilor "
O reacţie a prof. univ. Dr. Tudorel Butoi
Postat 15 Septembrie 2021, 21:27 de platona
Si tu Brutus ?
Dna Totorean si dvs ? Daca-i ordin,cu placere ? Nu as fi crezut. Va rog nu va amestecati in mocirla celor fara de constiinta.... Sa stiti ca vine si ziua judecatii...si "Dincolo" nu duce nimeni nimic din ce a agonist(furat) azi, maine,sau poimaine pe acest pamant pacatos....stapanit azi de o gasca iresponsabila.
Postat 15 Septembrie 2021, 20:39 de platona
KP
Bineinteles tu nu esti Doctor dar ai studiat medicina pe FEISBUC
Postat 15 Septembrie 2021, 18:59 de Sandu2100
Vaccinații sunt cei care împrăștie virusul.
Pentru că ei nici nu știu că sunt bolnavi, în timp ce nevaccinații au simptome, cum ar fi temperatură, astfel încât ar sta acasă din start.
Postat 15 Septembrie 2021, 18:28 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON