URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 17 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Septembrie 2024, 09:14

Inelul și Brătienii: Contestatarii viitorului Inel Metropolitan de Nord al Oradiei vor să-l „târască” pe Bolojan în fieful Brătienilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Îngrijorați că viitorul Inel Metropolitan de Nord al Oradiei ar putea trece pe lângă casele lor, câțiva orășeni care locuiesc în Podgoria, dar și săteni domiciliați în Oșorhei, au cerut săptămâna trecută Consiliului Județean Bihor să organizeze o dezbatere publică pe marginea proiectului, nu o simplă consultare, ceea ce înseamnă că instituția ar trebui să țină o întâlnire în format fizic, nu doar să colecteze păreri trimise pe e-mail și prin poștă.

Oamenii chiar și-au înființat un ONG care să-i reprezinte în eventualitatea unui proces cu CJ Bihor - Asociația pentru Apărarea Dreptului de Proprietate Privată - al cărei sediu l-au înregistrat, în mod neobișnuit cu totul, nu în Oradea sau în altă localitate din Bihor, ci în... Curtea de Argeș.

Bihorel a aflat explicația chiar de la una dintre cele 7 fondatoare ale asociației, care a mărturisit că este pasionată de istorie, că are vederi liberale, că a vizitat vila din Argeș a familiei Brătianu, ba chiar și că votează cu Ilie Bolojan.

Dar tocmai de aceea, la un eventual proces, ar vrea să se judece cu liberalul în fieful Brătienilor. Ar fi chiar nostim să și meargă la proces împreună și, eventual, să discute despre istoria Brătienilor și a liberalismului, doctrină la baza căreia stă însuși respectul pentru proprietate...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Împins, căzut și târât, scrie pe fruntea oricărui "cârmaci" mediocru ca minte și suflet.
N-are minte birtinezul, că nici nu știe să argumenteze și să reducă presiunea psihică a contestatarilor, prin abordarea financiară a problemelor. Normal că oamenii nu se lasă convinși și cu minciuni că ba avem traseele, ba nu știm nimic. Varianta de traseu cu cel mai mic impact asupra mediului o are Bolojan de aproape 14 ani deja la el în geantă, primită cadou de la bunul lui prieten de la PDL. Locuitorii din Podgoria, pe de altă parte, știu bine că frații Micula au primit 500 Euro/mp pentru o bucată de teren viran, în timp ce pentru grădinile lor cultivate și bine întreținute se pregătește o expertiză la 15-20 Euro/mp. Așa că, marș cu balivernele astea, că nu-i vorba atât de traseu, cât de paguba asupra proprietarilor de grădini și livezi care aprovizionează de mulți ani o parte a pieței tradiționale locale. Bașca organizarea de șantier care ar scoate pe veci din curcuitul productiv și/sau ar afecta aproape jumătate din suprafața cartierului Podgoria.
Postat 13 Septembrie 2024, 11:57 de KP
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Alo PSD-UL, ce ai mă, stai la Vaslui :::::)))))
Postat 12 Septembrie 2024, 21:20 de Sandu2100
@citizen
Afara cu tine din oras. Se vede ca esti ratat care nu si-a facut o casa, ceva pe munca si banii tai. De ai avea o casa muncita, nu cred ca ai vrea sa iti treaca strada prin curte, sau sa iti dea bolovanul chel 2 euro pe metru patrat. Tu si sandu2100, doi retardati, postaci platiti, rupti in dos de saraci, vorbesti foarte usor. Du-te si munceste sclavule, apoi vorbeste, sau vin eu sa te mut de aici in Vaslui de unde ai venit.
Postat 12 Septembrie 2024, 20:07 de vasi13
PENTRU PINONEL!
Mă, da prost mai ești, dacă nu știi că atât avocatul Cigan,fost Țigan, fost ofițer de Securitate cât și Bolovanul schizofrenic, sunt sclavii fraților Mikkula, fugiți în Elveția cu 290 milioane de euro, bani ai Statului Român și pentru care alt sclav al clanului Mikkula, popa se-curist Boloș, refuză cu îndârjire să le execute activele! Dacă DNA și DIICOT ar fi interesați să stârpească corupția din Justiția bihoreană, ar dezgropa dosarele legate de Dana Cigan, fostă vice și apoi președinte al Curții de Apel Oradea, care făcea trafic de dosare în familie și dădea sentințe contra cost,soțul fiul și nora fiind avocați! Procurorii ar putea porni de la imperiul imobiliar și conturile clanului Cigan! Ceea ce nu se va întâmpla, ei având protecție SRI!
Postat 12 Septembrie 2024, 17:49 de nikotelekus
Felicitari ong-istilor!
Putini isi mai amintesc de 2014. Taranul era birau de 6 ani si facea ce voia si unde voia, ajunsese din sluga, stapan! Justitia incoruptibila si mult prea bine platita, ii dadea castig de cauza pe banda. Degeaba se plangeau oradenii de samavolniciile gastii penale! A venit maestrul Cigan si a facut o mutare care l-a lasat pe birtinez in ofsaid: a cerut stramutarea dosarului la o alta curte de apel. A fost aleasa Timisoara si, surpriza! Ucazul prin care oradenii erau iobagii cet-ului a fost declarat nelegal. ,,[...]primaria a încălcat şi Directiva 2006/123/CE a Parlamentului European" Repet, onh-istii au o sansa daca reusesc sa sara din schema curtea de apel Oradea!
Postat 12 Septembrie 2024, 12:25 de pinonel
Afara.
Sincer,pe toti taranii astia care protesteaza,i-as muta undeva in munti ,intr-un catun fara drum,canalizare,apa si curent.
Postat 12 Septembrie 2024, 12:19 de Citizen
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4737 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON